Coronavirus | India: Număr record de cazuri noi într-o singură zi: peste 27.000. Bilanțul Covid-19 a trecut de 800.000

Coronavirus | India: Număr record de cazuri noi într-o singură zi: peste 27.000. Bilanțul Covid-19 a trecut de 800.000
foto: Pixabay

​​India a înregistrat un nou record zilnic de îmbolnăviri cu noul coronavirus de tip SARS-CoV-2. Autoritățile locale sanitare auraportat27.114 de noi cazuri în ultimele 24 de ore, ceea ce ridică bilanțul la 830.763de contagieri cu boala respiratorie care a declanșat o adevărată criză economică la nivel global, transmite HotNews.ro.

Bilanțul COVID-19 în India a trecut de 800.000

India a înregistrat un nou record de noi cazuri de contagieri cu noul virus Covid-19. Acest record de cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2 apare într-un moment în care capitala Indiei începe să trateze pacienții dintr-un centru spiritual transformat într-un loc imens de izolare și într-un spital cu 10.000 de paturi, multe dintre ele fiind confecționate din carton.

Orașele și statele indiene se vădnevoite săreimpună anumite măsuri stricte pentru a stopa răspândirea coronavirusului Covid-19, scrie CNN.

De la începutul crizei epidemice și până acum, cel puțin 515.000 de oameni s-au recuperat, a informatministerul Sănătății din India.

Până în momentul de față, în India au fost efectuate circa 11,3 milioane de teste pentru despistarea nouluicoronavirus.

Recent, autorităţile responsabile din India au emis un ordin de extindere a măsurilor de închiderea monumentelor din zona Agra. Ordinul guvernului nu specifică durata măsurilor de restricție, care au fost introduse în cursul luniimartie.

”În interesul publicului, s-a decis că deschiderea monumentelor din Agra nu este recomandabilă acum”, au anunţat autorităţile din India.

Autoritățile din India au amânat pe termen nedefinit redeschiderea Taj Mahalului, după ce în țară s-a înregistrat un nourecord de noi cazuri de îmbolnăvire co noul coronavirus de tip SARS-CoV-2.

În prezent, Agra, unul dintre primele focare de coronavirus din India, este cel mai afectat oraş din Uttar Pradesh. Precizăm faptul căAgra estecel mai populat stat din ţară.

Pentru moment, nu este clar dacă guvernul federal va renunţa la planul de redeschidere a altor monumente din ţară, cum ar fi Red Fort, din New Delhi.

Numărul infecţiilor cu coronavirus din India creşte în cel mai rapid ritm din ultimele trei luni.

Peste 11 milioane de cazuri de coronavirus în lume. În India au fost raportate 613decese şi 25.000de persoane infectate în ultimele 24 de ore

Pandemia de COVID-19 a făcut cel puţin 563.910 de morţi în lume de când China a anunţat oficial apariţia bolii în decembrie.Peste 12.674.654de cazuri de infecţie au fost diagnosticate oficial în 196 de ţări şi teritorii de la începutul pandemiei, dintre care cel puţin 4.708.092 sunt considerate vindecate în prezent.

Ministerulindian al Sănătății a raportat duminică circa 27.000 de cazuri noi de infectări în numai 24 de ore, cea mai mare creștere zilnică de la debutul crizei pandemice în această țară, la sfârșitul lunii ianuarie.

India se numără printre țarile care au fost cel mai mult afectate de criza pandemică. Conform datelor oficiale, India de plasează pe locul trei în ceea ce privește numărul de îmbolnăviri cu noul virus SARS-CoV-2, dupăStatele UniteșiBrazilia. în total, India a înregistrat 830.763 de cazuri d contaminare cu noul virus SARS-CoV-2. În plus, în India au fost raportate22.255 de decese cauzate de maladia pulmonară care a făcut ravagii peste tot în lume. Potrivit statisticilor,522.631 de oameni s-au vindecat, în India, în urma infectării cu virusul ucigaș.

Urmăriți B1TV.ro și pe