Cutremur puternic în China, soldat cu 14 morţi şi peste 130 de răniţi

Cutremur puternic în China, soldat cu 14 morţi şi peste 130 de răniţi
Un puternic cutremur cu magnitudinea de 5,8 pe scara Richter s-a produs, joi, în regiunea de sud-vest a Chinei, în apropiere de frontiera cu Myanmar. Primele relatări indicau un număr de şapte decese şi 121 de...

Un puternic cutremur cu magnitudinea de 5,8 pe scara Richter s-a produs, joi, în regiunea de sud-vest a Chinei, în apropiere de frontiera cu Myanmar. Primele relatări indicau un număr de şapte decese şi 121 de răniţi. La câteva ore de la producerea seismului, însă, bilanţul a ajuns la 14 morţi şi peste 130 de răniţi.

Potrivit Centrului Seismic Euro – Mediteranean, cutremurul a fost înregistrat la ora locală 12:28 (06:58, ora României). Epicentrul a fost localizat la 208 kilometri Nord de Lashio (Myanmar) şi 90 de kilometri Sud-Est de Myitkyina (Myanmar), la o adâncime de 10 kilometri.

La aproximativ o oră de la producerea seismului, autorităţile au anunţat că au fost raportate 128 de victime, dintre care 7 decese. Conform agenţiei China Nouă, bilanţul a crescut ulterior la 14 morţi şi circa 135 de răniţi, care au fost transportaţi la spital.

Cutremur violent în China

Cutremurul a provocat şi pagube materiale. Mai multe case s-au dărâmat după producerea seismului şi un supermarket s-ar fi prăbuşit parţial. Cele mai multe probleme au fost raportate în Yingjiang, loclaitate aflată la doar trei kilometri de epicentru.

O echipă de experţi a fost trimisă în apropiere de zona în care a fost localizat epicentrul. Aceştia urmează să evalueze pagubele, respectiv să colecteze mai multe informaţii referitoare la acest seism.

Nouă zile până la perigeul lunar

Puternicul cutremur de joi are loc cu doar nouă zile înainte ca Luna să se afle la cea mai mică distanţă de Pământ din ultimii 19 ani. Mai mulţi specialişti şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la efectele pe care acest fenomenul, denumit „perigeu lunar” sau „Super Luna”, le-ar putea avea asupra planetei noastre. Conform acestora, apropierea Lunii ar putea provoca seisme și ar putea întări activitatea vulcanică.

Citeşte aici mai mutle despre apropierea Lunii de Terra

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră