Franța intervine în luarea de ostatici din Mali: Hollande trimite la Bamako trupe de elită franceze

Franța intervine în luarea de ostatici din Mali: Hollande trimite la Bamako trupe de elită franceze
Foto: news360x.fr

Franța intervine în luarea de ostatici de la Hotelul Radisson din Bamako, Mali. Președintele Francois Hollande a dat asigurări, vineri, că va face tot posibilul pentru a-i elibera nevătămați pe oamenii care se află în mâinile jihadiștilor.

Teroriștii au luat ostatici 170 de oameni. O parte dintre aceștia au fost eliberați după ce au recitat versete din Coran, 12 angajați ai companiei aeriene Air France sunt și ei în siguranță, dar în mâinile jihadiștilor mai sunt turiști și oameni de afaceri de diferite naționalități.

Aproximativ 40 de jandarmi de elită francezi au fost trimiși în Mali. Aceștia sunt specializați în luări de ostatici și provin din Grupul de intervenție al jandarmeriei naționale (GIGN), scrie RFI.fr.

Totodată, Hollande le cere cetățenilor francezi care se află în “țări sensibile” să ia legătura cu ambasadele pentru a le oferi protecție.

Franța a desfășurat în această țară, în decursul anului 2013, operațiunea “Serval”, menită să oprească înaintarea spre capitala Bamako a islamiștilor înarmați care preluaseră deja controlul orașelor din nordul țării africane.

Contingentul francez desfășurat în Mali a numărat maximum 5 mii de militari. Asta se întâmpla în primăvară lui 2013, la apogeul operațiunii „Serval” în această țară africană, fostă colonie franceză.

Și un român se află în mâinile teroriștilor din Mali. Acesta a fost răpit în data de 4 aprilie în nordul statului Burkina Faso, unde își desfășura activitatea de agent de securitate la o mină de mangan. Ulterior, românul a fost dus de răpitori în Mali. unde se află și în acest moment.

Urmăriți B1TV.ro și pe