Un avion s-a prăbușit în Indonezia: A pierdut peste 3.000 de metri altitudine în mai puțin de un minut. Autoritățile au început operațiunea de căutare (VIDEO, FOTO)

Un avion s-a prăbușit în Indonezia: A pierdut peste 3.000 de metri altitudine în mai puțin de un minut. Autoritățile au început operațiunea de căutare (VIDEO, FOTO)

UPDATE, 9 ianuarie, ora 14.15: Avionul de pasageri Boeing 737-500 care a decolat, sâmbătă, din capitala indoneziană Jakarta cu destinația Pontianak a dispărut la cinci minute după ridicarea de la sol. Autoritățile locale au transmis că aeronava s-a prăbușit în largul coastelor indoneziene și că deja au început să fie găsite rămășițe ale acesteia. Conform FlightRadar24, aparatul a pierdut aproximativ 3.000 de metri din altitudine în mai puţin de un minut.

ȘTIRE INIȚIALĂ:

Un avion al companiei Sriwijaya Air, care a decolat sâmbătă din capitala indoneziană Jakarta, a pierdut contactul cu solul. Avionul Boeing B737-500 a dispărut de pe radare la scurt timp după decolare.

La bordul avionului se aflau 56 de pasageri – 46 de adulți, 7 copii și 3 bebeluși – 2 piloți și 4 membri ai echipajului.

Avionul a pierdut peste 3.000 de metri altitudine în mai puțin de un minut, arată FlightRadar24.

Ministerul Transporturilor din Indonezia a confimat că a început operațiunea de căutare și salvare.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Sursă Video: AIRLIVE net

Locuitorii din zona în care a dispărut avionul au spus pentru BBC că au descoperit deja mai multe părți de la aeronavă. De altfel, Aeronews transmite că fotografii neverificate par să arate componente ale avionului pe suprafața apei.

Foto: twitter.com/HZLABZ

BBC precizează că avionul este un Boeing 737-500 vechi de 27 de ani și amintește că accidentele aviatice în această țară sunt frecvente din cauza supraaglomerării, a infrastructurii vechi și a standardelor de siguranță scăzute.

Urmăriți B1TV.ro și pe