Italia rămâne în stare de urgență până la începutul lunii mai. Peste jumătate din țară intră în scenariul roșu

Italia rămâne în stare de urgență până la începutul lunii mai. Peste jumătate din țară intră în scenariul roșu
foto: Pixabay

Stare de urgență adoptată în Italia la sfârșitul lunii ianuarie va fi prelungită pânăîn luna mai, în încercarea de a opri valul al treilea al pandemiei de COVID-19, potrivit CNN.

De luni, peste jumătate din țară va fi în scenariul roșu, după ce Calabria, Toscana și Valle d’Aosta se alătură celor 7 regiuni și provinciei autonome Trento în care sunt deja în vigoare cele mai dure restricții.

Cu încă 24.000 de noi infecții și 450 de decese într-o singură zi, guvernul confirmă restricțiile severe chiar și după Paște.

Totuși, școlile se redeschid chiar și în zonele roșii. Vor reveni în clase elevii până la clasa a șasea, în timp ce în zonele portocalii revin toți elevii până în clasa a opta și 50% dintre liceeni.

Prin urmare, până la 30 aprilie, nu se poate circula între regiuni, localuri rămân închise, iar redeschiderea sălilor de sport, a piscinelor, a cinematografelor și a teatrelor va fi stabilită la o dată ulterioară.

Mnistrul Sănătății, Roberto Speranzava semna noua ordonanță sâmbătă seara, ce va intra în vigoare începând de luni, 29 martie, restricțiile râmânând în vigoarepână pe 30 aprilie.

Urmăriți B1TV.ro și pe