Mesajul șefei Comisiei Europene, după autorizarea vaccinului AstraZeneca: „Aştept să fie livrate cele 400 de milioane de doze conform acordului”

Mesajul șefei Comisiei Europene, după autorizarea vaccinului AstraZeneca: „Aştept să fie livrate cele 400 de milioane de doze conform acordului”
foto: Hepta.ro / Abaca Press / AA/ABACA

Şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a precizatcă aşteaptă ca AstraZeneca să respecte acordul şi să livreze cele 400 de milioane de doze de vaccin, după ce vaccinul a fost aprobat în Uniunea Europeană, potrivit Agerpres.

”Aştept să fie livrate cele 400 de milioane de doze conform acordului”, a scris şefa executivului european pe Twitter.

Agenția Europeană a Medicamentelor a aprobat vaccinul împotriva COVID-19 produs de AstraZeneca

Agenția Europeană a Medicamentelor a aprobat vaccinul împotrivaCOVID-19produs deAstraZeneca. Acesta poate fi folosit înUniunea Europeană pentru persoanele peste 18 ani.PotrivitAstraZeneca, vaccinul este eficient în proporţie de 70% (comparativ cu peste 90% pentru Pfizer/BioNTech şi Moderna)

VaccinulAstraZenecaeste cel de-al treilea vaccin care primește aprobare înUE, după cel de la Pfizer/BioNTech și Moderna.

VaccinulAstraZeneca/Oxford are avantajul de a fi ieftin (circa 2,50 euro pe doză, cu variaţii în funcţie de costurile de producţie locale).AstraZenecaşi-a luat angajamentul de a nu obţine profit din acest produs.

Este, de asemenea, uşor de depozitat: poate fi păstrat la temperaturi între două şi opt grade Celsius, spre deosebire de vaccinurile de la Moderna şi Pfizer/BioNTech, care pot fi păstrate pe termen lung doar la temperaturi foarte scăzute: Moderna la -20 de grade Celsius şi Pfizer/BioNTech la -70 de grade Celsius.