Moderna a solicitat Agenției Europene pentru Medicamente autorizarea administrării vaccinului său anti-COVID-19 la adolescenți

Moderna a solicitat Agenției Europene pentru Medicamente autorizarea administrării vaccinului său anti-COVID-19 la adolescenți
foto: Hepta.ro / Zuma Press / Prentice C. James

Compania Moderna a solicitat Agenției Europene pentru Medicamente (EMA) autorizarea pentru administrarea vaccinului său anti-COVID-19 în rândul adolescenților, informează Reuters.

Moderna cere autorizarea EMA pentru utilizarea vaccinului anti-COVID-19 în cazul adolescenților

Totodată, reprezentanții Moderna au cerut o aprobare în acest sens și de la autoritățile din Canada. În plus, vor solicita autorizarea Agenției pentru Medicamente și Alimente din Statele Unite pentru vaccinarea adolescenților cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani.

În acest moment, serul anti-COVID-19 dezvoltat de Moderna se administrază în statele Uniunii Europene doar persoanelor cu vârsta de peste 18 ani.

Vaccinarea copiilor este considerată un pas extrem de important care să permită statelor redeschiderea școlilor și revenirea la o viață apropiată de normalitate.

În urmă cu câteva săptămâni EMA a emis autorizația ca vaccinul anti-COVID-19 produs de Pfizer și BioNTech să fie administrat adolescenților din categoria de vârstă 12-15 ani. Acest tip de vaccin era folosit deja în cazul persoanelor de peste 16 ani.

La fel ca vaccinul Pfizer, serul Moderna este fabricat pe baza tehnologiei ARN mesager.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe