Preşedinta Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, a cerut înlăturarea imediată din funcţie a preşedintelui Donald Trump, în baza amendamentului 25

Preşedinta Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, a cerut înlăturarea imediată din funcţie a preşedintelui Donald Trump, în baza amendamentului 25
foto: Hepta.ro / Bestimage / WALTER / BESTIMAGE

Preşedinta Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, a cerut, joi, înlăturarea imediată din funcţie a preşedintelui Donald Trump, în baza amendamentului 25 din Constituţia Statelor Unite.

Se cere înlăturarea lui Trump din funcție

Solicitarea vine în contextul manifestațiilor violente de la Washinghton, unde mai multe grupuri pro-Trump au pătruns cu forţa în Capitoliu, transmite Reuters.

”Ieri, preşedintele Statelor Unite a instigat la o insurecţie armată împotriva Americii”, a declarat Pelosi reporterilor la Capitoliu, adăugând că Trump a comis un ”act de răzvrătire”.

Liderul democraţilor din Senatul Statelor Unite, Chuck Schumer, a cerut la rândul său, joi, vicepreşedintelui Mike Pence să invoce cel de-al 25-lea amendament al Constituţiei americane şi să îl înlăture imediat din funcţie pe preşedintele Donald Trump, afirmând că dacă acesta nu va face acest lucru, atunci Congresul ar trebui să îl suspende.

Violenţele provocate de susţinătorii preşedintelui Trump la Capitoliu au dus la moartea a patru persoane şi la rănirea a circa 50 de poliţişti.

În urmaevenimentelor dramaticepetrecute cu o zi în urmă înSUA, când câteva mii de manifestanți pro-Trump au încercuit și atacat clădirea Capitolului, forțând intrarea, mai mulți membri ai echipei președintelui încă în funcție,Donald Trump, au demisionat în semn de protest față de comportamentul acestuia.

Demisii la Casa Albă după protestele din Washington

Astfel, printre cei care și-au anunțat plecarea imediată din staff-ul președintelui se numără Sarah Matthews – responsabilă de relația cu presa, Stephanie Grisham – șefa cabinetului Primei Doamne și Rickie Niceta – membră a echipei de evenimente.

Toate cele trei membre ale echipei lui Trump au anunțat că demisionează din cauza comportamentului acestuia, acuzându-l că a încurajat manifestațiile violente de miercuri, în urma cărora s-au înregistratpatru decese, scrieFox News.

Totodată, două bombe artizanale cu țeavă au fost găsite la sediul Comitetului Național Republican dinCapitoliu, după ceclădirea a fost atacată de susținătorii lui Trump.Un alt pachet suspect a fost descoperit la Comitetul Naționalat Democrat și a rămas deocamdată neidentificat, potrivitnytimes.com.

Urmăriți B1TV.ro și pe