Spania ridică la noapte starea de alertă și își va redeschide frontierele

Spania ridică la noapte starea de alertă și își va redeschide frontierele
sursa Foto: pixabay.com

În cursul nopții dintre sâmbătă și duminică, Spania ridică starea de alertă decretată pe 14 martie și își redeschide granița terestră cu Franța, precum și porturile și aeroporturile pentru cetățenii din statele UE. Cu toate acestea, Portugalia nu își va redeschide frontiera cu Spania decât abia la 1 iulie.

Abia pe data de 1 iulie, Spania își va redeschide granițele pentru toate naționalitățile, în special pentru a încerca să salveze sectorul turistic

În urma acestei măsuri de relaxare, cetățenii UE nu vor mai fi obligați să rămână timp de două săptămâni în carantină la sosirea în țară.

În acest context, premierul Pedro Sanchez a adus aminte populației că trebuie să continue respectarea măsurilor de siguranță și de distanțare socială pentru că pericolul COVID-19 nu a trecut, relatează AFP.

”Rămânem vulnerabili. Trebuie să rămânem în gardă și să respectăm cu strictețe măsurile de igienă și de protecție”, a spus Sanchez într-o declarație televizată.

”Fiecare dintre noi poate fi un zid în fața virusului sau în fața contagierii, depinde de noi”, a insistat el în timp ce Spania, una dintre țările cel mai grav afectate de pandemie cu peste 28.000 de decedați, iese din carantina severă care a durat 14 săptămâni.

Evoluția cazurilor de COVID-19 în Spania

Aproape 600 de oficiali din cadrul Ministerului Sănătății vor fi detașați în aeroporturi pentru a controla călătorii care ajung în țară. Cetățenii vor fi întrebați unde locuiesc și li se va lua temperatura.

Cazurile suspecte vor fi examinate de doctori, a anunat vineri ministrul Sănătății, Salvador Illa.

Spaniaa revizuit, vineri, în creștere cu peste o mie de cazuri numărul deceselor în rândul pacienților infectați cu noulcoronavirus. Asta după ce, în contextul schimbării metodei de înregistrare a datelor, bilanțul victimelor fusese „înghețat” la începutul lunii iunie, la 27.136.

Vizitatorii din țările care nu fac parte din Spațiul Schengen vor putea vizita spania începând cu 1 iulie

Vizitatorii din afara spațiului Schengen vor putea vizitaSpaniaîncepând cu 1 iulie, însă acest lucru va depinde de acorduri specifice privind granițele. Marea Britanie și Irlanda se află în afara Spațiului Schengen.

În prezent, frontierele Spaniei sunt închise pentru turiști, iar cei scutiți de interdicția de intrare trebuie să petreacă 14 zile în carantină, ca măsură de precauție împotriva răspândirii nouluicoronavirus, care a ucis până acum peste 27,000 de persoane înSpania.

Pe bază de reciprocitate și Franța, care își varedeschide granițele pentru vizitatorii din Europa de pe 15 iunie, va continua să aplice restricțiile care includ o carantină de două săptămâni la sosire la frontierele cuSpania.

Urmăriți B1TV.ro și pe