Prognoza meteo, azi, 19 noiembrie 2020. Cer temporar noros. Unde se vor înregistra intensificări ale vântului

Prognoza meteo, azi, 19 noiembrie 2020. Cer temporar noros. Unde se vor înregistra intensificări ale vântului
FOTO: Pixabay.com

În cursul zilei de vineri, 19 noiembrie 2020, meteorologii anunță vreme frumoasă în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi temporar noros, în regiunile sudice și în centrul țării. Dimineața, condiții ce ceață se vor semnala pe întreg teritortiul, în special în jumătatea sudică.

Prognoza meteo în principalele zone din țară. Cum va fi vremea azi, 19 noiembrie 2020

În Transilvania, media regională a temperaturilor maxime în primele zile de prognoză va fi de 8…10 grade, iar minimele vor oscila între 1 și 4 grade. Va ploua temporar pe tot parcursul zilei.

În Maramureș, temperaturilor maxime va fi de 10…11 grade, iar a minimelor de 2…5 grade, caracterizînd o vreme ușor mai caldă pentru a doua decadă a lunii noiembrie.

În Banat, maxime la nivelul regiunii se vor situa în jur de 12 grade și minime de 4…6 grade. În cursul zilei de astăzi se vor semnala ploi slabe.

În Crișana se vor semnala ploi slabe în dimineața zilei de miercuri. Probabilitatea pentru precipitații va fi relativ ridicată și la finalul primei săptămâni, însă temperaturile maxime vor fi cuprinse în intervalul 5 – 8 grade Celsius.

În Moldova, valorile termice vor scădea accentuat de la o medie de 11…12 grade în prima zi a intervalului, la o medie de numai 5…6 grade în cursul zilei de azi. Probabilitatea de precipitații va fi ridicată în 19 noiembrie, cand aria acestora va cuprinde cea mai mare parte a regiunii.

În Dobrogea, vremea va fi caldă pentru această dată în primele două zile ale intervalului, cu temperaturi maxime la nivelul regiunii în jur de 14 grade și o medie a valorilor minime de 5…7 grade. Probabilitatea de precipitații va fi în general redusă în cursul zilei de azi, însă averse se vor semnala începând de miercuri.

În Muntenia, media valorilor maxime se va situa în jurul valorii de 12 grade, apoi se va răci accentuat până la o medie regională de numai 6…7 grade, iar aceste valori diurne se vor menține fara variații semnificative până la finalul lunii noiembrie. În ziua de 19 noiembrie, aria ploilor va cuprinde cea mai mare parte a regiunii. Sunt posibile precipitații.

În Oltenia, valorile termice se vor situa, în general, peste mediile multianuale, cu maxime la nivelul regiunii de 11…12 grade și minime de 3…6 grade. Vor fi ploi slabe astăzi în Oltenia.

Prognoza meteo pentru București

În Capitală cerul va fi temporar noros în cursul zilei de vineri. În prima jumătate, până la orele prânzului, se vor semnala condiții de ceață densă.

Maximele termice vor atinge 9 – 10 grade Celsiu, în timp ce minimele vor ajunge pănă la 4 grade.

Prognoza meteo la munte

Valorile termice diurne se vor menține în general pozitive, cu o medie cuprinsă între 3 și 6 grade. Aria precipitațiilor va cuprinde cea mai mare parte a zonei montane în 19 noiembrie.

În regiunile montane vântul va suflat moderat, local semnalându-se rafale cu viteze de până la 60 km/h, pe creste. În aceste regiuni, precipitațile ar putea căpăta forme de lapovitță și chiar ninsoare.

Prognoza meteo pe litoral

La malul mării vremea se anunță frumoasă, fără averse. Cerul va fi temporar noros, în prima jumătate a zilei. Maximel evor fi cuprinse în intervalul 8…9 grade Celsius, în timp ce minimele se vor încadra între 5 și 6 grade.

Ultima oră
00:18 - Raed Arafat: DSU nu se bagă peste Ministerul Sănătăţii, atribuțiile sale sunt stabilite prin lege/ DSU nu este un om. Dacă deranjează şeful – păstrezi sistemul, scapi de om
00:03 - Cornel Constantiniu cedează în fața bolii. Artistul nu mai poate vorbi
23:59 - Dosare penale de ucidere din culpă în cazurile a 13 pacienți COVID-19 decedați la secția ATI a Spitalului Județean din Sibiu
23:31 - Daniel Funeriu, despre testarea COVID a copiilor: Dacă elevii și profesorii germani pot să facă acest lucru, nu cred că suntem noi mai slab dotați / E nevoie de un efort suplimentar al tuturor / Anul școlar trebuie prelungit (VIDEO)
23:29 - Elena Merișoreanu a primit o veste ce i-a schimbat viața! Artista nu a mai putut să iasă pe scenă
23:11 - Ce spune Gina Pistol, despre revenirea la „Asia Express”: „Se duce o luptă în mine”
22:53 - Daniel Funeriu: Politicianul român vrea descentralizare când vine vorba să cheltuiască bănuții de la Guvern. Când trebuie să-și asume responsabilități, brusc nu-i capabil să ia simple decizii (VIDEO)
22:52 - Răzvan Simion vorbește, pentru prima dată, despre cuceririle sale amoroase „Mi-a fost foarte greu”
22:47 - Kelemen Hunor: I-am cerut ambasadorului Germaniei să sprijine aderarea României la Schengen şi încetarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare
22:17 - Cristian Diaconescu (PMP): România putea beneficia cu trei luni mai devreme de primii bani din PNRR. Prostia și hoția nu sunt scuze (VIDEO)