Prognoza meteo, azi, 23 ianuarie 2021. Temperaturile rămân ridicate, însă încep ploile în toată țara

Prognoza meteo, azi, 23 ianuarie 2021. Temperaturile rămân ridicate, însă încep ploile în toată țara
Sursa Foto: Hepta

Temperaturile ridicatepersistă și în acest sfârșit de săptămână, chiar dacă următoarea perioadă se anunță ploioasă, în toată România.

Sâmbătă, norii se vor aduna cub precăderea deaspura ținuturiloe vestice. Temperaturile maxime se vor încadra între 5 grade în estul Transilvaniei și 15 grade în regiunile vestice și sud-estice, iar cele minime între -2 și 8 grade.Cel mai cald va fiîn zona de sud-est, în cea de sud și, mai ales, în vest. Cel mai frig se resimteîn zona de nord și nord-est.

Va ploua pe arii extinse, dimineațaîn vest și sud-vest, apoi, treptat, în majoritatea regiunilor, exceptând Moldova, unde ploile se vor semnala izolat, în timpul nopții.

Prognoza meteo în București

Vremea se menține plăcută și în București, unde cerul va fi variabil, mai mult noros noaptea, când temporar va ploua.Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 12 grade, iar cea minimă va fi de 4…6 grade. La începutul intervalului vor fi condiții de ceață.

Prognoza meteo în principalele zone din țară

Sămbătă, vremea va fi primăvăratică în toată țara, deși ploile își fac simțită prezența în aproape toată țara, iar de duminică, temperaturile înregistrează o ușoară scădere.

Cum va fi vremea azi, 23 ianuarie 2021

În Banat,ca și în Crișana, maximelediurne de se mențin la aproximativ 12 grade, iarminimele, la 4…5 grade. Ploile își fac simțită prezența în ambele regiuni.

Și în Transilvania sunt așteptateprecipitații importante cantitativ, pe arii extinse și temperaturi de7…9 grade Celsius la amiazăiar noaptea, 0…1 grade.

Temperaturile maxime nu vor depăși8 grade Celsiusîn Maramureș, în timpul zilei, iar noaptea aproximativ 2 grade. Aici ploile nu mai contenescpână la sfârșitul lunii.

Valorile termice diurne ating 10 grade în Moldova, iar cele nocturne, 1…2 grade, iar în Dobrogea, 13 grade Celsius la amiază, și6…7 grade noaptea.

Cantitățile de precipitații rămân însemnate și în Muntenia, unde maximele se vor situa între 10 și 11 grade, iar minimele, între 3 și 4 grade, dar și în Oltenia, unde vorfi vor fi 9 grade Celsius ziua, și 2…3 noaptea.

Prognoza meteo la munte

În zona de munte vor fi precipitații mixte și local, mai ales noaptea, se va semnala polei.Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări local și temporarîn vest și sud-est. Dimineața și noaptea, izolat, va fi ceață, mai ales în est și sud. Maximele ating3…4 grade la amiază, iar noaptea coboară până la -2…-1 grade.