Prognoza meteo pentru weekendul 31 iulie -2 august 2020. Vremea se răcește semnificativ și cresc șansele de ploaie în toată țara

Prognoza meteo pentru weekendul 31 iulie -2 august 2020. Vremea se răcește semnificativ și cresc șansele de ploaie în toată țara
FOTO: Pixabay.com

Începând de vineri, 31 iulie, valorile termice vor începe să scadă ușor față de zilele precedente, totuși nu scăpăm de caniculă la amiază, când temepratura maximă va atinge 35 de grade. Cerul va fi variabil, iar după-amiază și spre seară sunt șanse mari să aparăploi de scurtă durată, posibil însoțite de descărcări electrice, în toate regiunile țării. Vântul va sufla slab și moderat, iartemperatura minimă va fi de 20-22 de grade, spun meteorologii de la ANM.

Prognoza meteo în principalele zone din țară. Cum va fi vremea în weekendul 31 iulie -2 august 2020

Vineri și sâmbătă, în Banat se va înregistra o răcire de temperaturii cuaproximativ 3 gradefață de restul săptămânii, după care vor crește din nou.Minimelor termice vor oscila între16- 14grade în acest sfârsit de săptămână.

Și în Crișana vremea se răcește ușor, însă maximele se vor situa în jul valorii de 30 de grade, însă minimele vor scădea la13 grade până duminică.

O scădere a vremii se va înregistra și în Transilvania, mercurul din termometre nu va arăta mai mult de 29 de gradeîn acest weekend,iar minimelor termice vor atinge11 grade până duminică.

Sfârsitul de săptămână aduce o vreme cu4 grademai rece în Maramureș, cu maxime ce nu vor depăși 28 de grade.Pe durata intervalului temperatura minimă se va menține în jurul valorii de 12 grade. În Moldova se vor atinge maxim26 de gradeși minime de14 grade.

O răcire semnificativă se va simți și în Dobrogea, unde se vor atinge 28 de gradela amiază și minime de18 grade.

În Muntenia și Oltenia temepraturile vor fi de aproximativ 30 de grade, în timp ce minimele vor scădea la până la 16 grade.

Prognoza meteo pentru București

Administraţia Naţională de Meteorologie spune că vremea va rămâne caniculară la sfârșitul săptămânii, cu temperaturi de până la 38 de grade Celsius, totuși, nu este exclus să apară ploi torenţiale şi vijelii.

Prognoza meteo la munte

La munte,în weekendul 31 iulie -2 august 2020, vor fi17 -20 de grade, în timp ce noaptea se pot înregistra temepraturi între9 și 13 grade. Precipitațiile potdepaşi 30 – 40 de litri pe metrul pătrat, în special în Carpaţii Meridionali şi Orientali.

Prognoza meteo pe litoral

Și pe litoral se va înregistra o scădere a temperaturii maxime de până la29 de grade, cu minime între 19 şi 23 de grade.Apa mării va avea în jur de25 de grade. Cerul va prezenta înnorări după-amiaza şi noaptea când, local, vor fi averse, descărcari electrice şi condiţii de grindină.

Tags:
Ultima oră