60% din angajații sistemului de învățământ, vaccinați anti-COVID-19. Sorin Cîmpeanu: Reprezintă cea mai numeroasă categorie socio-profesională vaccinată și dau un exemplu excepțional (VIDEO)

60% din angajații sistemului de învățământ, vaccinați anti-COVID-19. Sorin Cîmpeanu: Reprezintă cea mai numeroasă categorie socio-profesională vaccinată și dau un exemplu excepțional (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a precizat că până în prezent au fost vaccinați împotriva COVID-19 mai bine de jumătate dintre angajații sistemului de învățământ. În cadrul Știrilor B1 TV prezentate de Dan Gabor, sâmbătă, demnitarul a explicat că, „ca peste tot în societate”, există și profesori care au contraindicații medicale, precum și cadre didactice care încă „n-au reușit să înțeleagă importanța și necesitatea vaccinării”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

60% din angajații sistemului de învățământ au fostvaccinați anti-COVID-19, a declarat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, pe B1 TV

„60% este procentul angajaților din învățământ vaccinați, în condițiile în care ținta națională este de 30%. Este un exemplu excepțional dat de colegii profesori din învățământul preuniversitar și universitar, precum și de ceilalți angajați, personal didactic auxiliar și nedidactic”, a declarat ministrul Educației, care a precizat că jumătate dintre cei vaccinați au schema de vaccinare completă.

Întrebat dacă este adevărat că există și profesori care fac campanii antivaccinare, Sorin Cîmpeanu a explicat: „Ca peste tot în societate, există și colegi cadre didactice care au contraindicații medicale pentru vaccinare, nu sunt mulți, și există într-adevăr și colegi care n-au reușit să înțeleagă importanța și necesitatea vaccinării, însă sperăm, prin prezentarea de argumente, să putem să convingem și acești colegi, care nu au reușit să încă să înțeleagă. Per total, personalul din învățământ rămâne cea mai numeroasă categorie socio-profesională vaccinată”.

În aceeași emisiune, ministrul Sorin Cîmpeanu a vorbit și despre vaccinarea elevilor, ocazie cu care a precizat că instituția pe care o conduce se va coordona cu responsabilii campaniei de vaccinare pentru a susținevaccinarea elevilor cu vârste între 12 și 15 ani, odată ce aceasta va fi omologată.

Întrebat ce date are în privința vaccinării elevilor, ministrul a spus: „Datele de acum câteva zile îmi arătau că sunt 90.000 de tineri cu vârsta între 16 și 19 ani care s-au vaccinat. Dacă vorbim pe categorii de vârstă, erau 13.000 de elevi cu vârsta de 16 ani, 17.000 de elevi cu vârsta de 17 ani și, atenție, 25.000 de elevi cu vârsta de 18 ani. Diferența de 35.000 erau tinerii de 19 ani, care pot fi și elevi în ultimul an de liceu, dar pot fi și studenți. Este impresionant numărul elevilor vaccinați, din proprie inițiativă, deoarece nu a fost o susținere sistemică pentru vaccinarea acestor elevi. Au fost inițiative ale școlilor, susținute de DSP, au fost inițiative ale elevilor. Apreciez în mod deosebit elevii de clasa a XII-a care, discutând cu unii dintre ei, am înțeles că au dat o importanță deosebită siguranței prezentării la examenul de Bacalaureat, nedorind să aibă probleme din această perspectivă medicală la unul dintre cele mai importante examene din viața fiecăruia dintre noi”.

Ultima oră
16:04 - Stadiul lucrărilor de reabilitare la Hotelul Concordia, locul unde s-a pecetluit Unirea Principatelor: Clădirea îşi va recăpăta farmecul de altădată, după ce a ajuns o ruină
15:59 - Valeriu Gheorghiţă: Protecţia după doza booster crește cu 60% faţă de infecţia cu Omicron și cu 90% faţă de cazurile severe și deces (VIDEO)
15:46 - O mare victorie: Indexarea alocațiilor pentru copii în Austria încalcă legea UE!
15:30 - Marcel Ciolacu, replică la acuzațiile aduse de liberali ministrului Sănătății: Am să-i solicit lui Alexandru Rafila să-și ceară scuze că nu mai sunt 500 de decese pe zi (VIDEO)
15:23 - Marcel Ciolacu: Evaluarea miniștrilor, dacă dorim să trăim într-o țară normală, o face primul-ministru. Eu cred că România are nevoie de această coaliție (VIDEO)
15:21 - Acuzații grave, aduse la adresa lui Cătălin Zmărăndescu. Cum ar fi încălcat regulamentul de la Survivor România 2022
15:17 - Marcel Ciolacu, după întâlnirea cu ambasadoarea Franței: I-am transmis să facem din aderarea României la spațiul Schengen o prioritate în mandatul președinției franceze a Consiliului UE
15:11 - Motivul incredibil pentru care Jason Momoa și Lisa Bonet se despart după 16 ani. Totul a pornit de la vaccin
14:56 - Judecătorii australieni au motivat decizia de expulzare a lui Novak Djokovic. Argumentele lor
14:42 - Simona Halep, calificată în turul al treilea de la Australian Open după o adevărată demonstrație de forță. Finalista ediției din 2018 a cedat doar două ghemuri în partida cu Haddad Maia