Diana Șoșoacă, scandal la Institutul Marius Nasta, după incidentul din unitatea mobilă de ATI: „Nu aveți bunul simț să vă dați demisia!” Managerul Beatrice Mahler a reușit să o calmeze pe senatoare (VIDEO)

FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

Duminică seara, a avut loc un incident la unitatea mobilă de ATI, aflată în curtea Insitutului Marius Nasta din Capitală. La fața locului s-a deplasat și senatoarea Diana Șoșoacă, recent exclusă din AUR. Avocata s-a întâlnit la fața locului cu ministrul Sănătății, care tocmai făcuse o serie de declarații. Șoșoacă i-a cerut demisia lui Vlad Voiculescu și a intrat într-o serie de altercații cu bodyguarzii din curtea spitalului, iar totul a fost transmis într-un live pe contul său de Facebook.

Medicul Beatrice Mahle, managerul Institutului Marius Nasta a reușit să „cameze spiritele” și a invitat-o pe senatoarea Șoșoacă să vadă ce s-a întâmplat în curtea spitalului.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Diana Șoșoacă, scandal al Institutul Marius nasta, după incidentul din secția mobilă de ATI

Întoarsă din Valea Jiului, unde a decis să meargă pentru a se îmbrățișa și a fi solidară cu minerii, Diana Șoșoacă a mai făcut o oprire duminică seara, la Institutul Marius Nasta din București, unde a avut loc un incident cu degajări mari de fum la unitatea mobilă de ATI, dedicată pacienților bolnavi de COVID-19.

La fața locului se aflau Managerul Institutului Marius Nasta, Beatrice Mahler, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu și colonelul Șchiopu de la ISU București-Ilfov. Aceștia tocmai făcuseră o serie de declarații cu privire la incendiul ce a avusese loc cu puțin timp în urmă, un incident minor care cauzat însă „o pserietură mare”, după cum a precizat ministrul Sănătății.

Odată ce a ajuns, Diana Șoșoacă a făcust o serie de afirmații și acuzații la adresa ministrului, cerându-i explicații pentru incendiile produse în ultimul timp în România, dar întrebând și „câți oameni ar trebui să mai moară” ca el să își dea demisia.

Șoșoacă, dispută cu Vlad Voiculescu la poarta spitalului

Sentoarea recent exclusă din AUR și ministrul Sănătății s-au întâlnit la poarta spitalului, acolo unde Voiculescu era și înconjurat de presă. Diana Șoșoacă a intervenit peste ministru și a început să pună o serie de întrebări:

Câți oameni trebuie să mai moară ca dumneavoastră să vă dați demisia? Spuneți! Sunteți pentru a doua oară ministru al sănătății! E dreptul meu! Dumneavoastră sunteți numit!”, a precizat Șoșoacă, în timpul „vizitei” la Marius Nasta.

Senatoarea a continuat, cerându-i ministrului Sănătății demisia: „Nu aveți bunul simț să vă dați demisia! 22 de morți la spitalul Matei Balș și până acum nu v-ați dat demisia. Poporul vă cere demisia”.

V-am sunat de multe ori și n-ați avut decența să răspundeți la solicitările poporului român! Cum vă simțiți când vedeți că oamenii mor sub conducerea dvs? Este adevărat că aceste incendii sunt folosite pentru a privativa sistemul sanitar din România? Dumneavoastră aveți deja planuri pentru a vinde spitalele din România și a le privatiza?”, a mai continuat ea, iar din filmarea de pe Facebook se poate remarca cum nu purta masca de protecție.

Șoșoacă, altercații cu bodyguarzii: Alo, sunt senator! Ia mâna de pe mine!

La un moment dat, bodyguarzii de la Marius Nasta au încercat să o împiedice pe senatoare să intre în curtea spitalului, moment în care a mai început un conflict:

„Alo, sunt senator! Ia mâna de pe mine! N-ai voie, ia mâna de pe mine! Ăsta e abuz în serviciu! Ia mâna de pe mine, că n-ai voie să pui mâna pe mine! Dă-te la o parte, că ai cuvântul meu că vei păți ce va păți un om care se opune unui demnitar! (…) Ce-ați ajuns voi, în România, bodyguarzii, să omorâți oamenii pe străzi? Sunteți vai de capul vostru”, a amenințat avocata Diana Șoșoacă.

Beatrice Mahler a intervenit și a reușit să o calmeze pe Diana Șoșoacă

Managerul Institutului Marius Nasta a fost o „apariție salvatoare” la vizita Dianei Șoșoacă. Senatoarea i-a cerut să îi explice ce s-a întâmplat, s-a plâns de bodyguarzii care ar fi încercat să o bruscheze și a întrebat unde e ministrul Sănătății.

Cu răbdare și calm, Beatrice Mahler i-a explicat ce s-a întâmplat duminică seara și a invitat-o la secția mobilă ATI să vadă ce s-a întâmplat. Referitor la bodyguarzii spitalului, managerul unității medicale și-a cerut scuze și a asigurat-o pe Diana Șoșoacă nu a fost „dat un ordin” pentur așa ceva.

Până la secția mobilă de ATI, senatoarea exclusă din AUR a purtat un dialog cu șurnaliștii, în timpul căruia nu a purtat mască de protecție. Odată ajunsă la secția mobilă de terpie – intensivă, Mahle i-a rugat pe jurnaliști să plece și a dat asigurări că va discuta cu senatoarea. Tot în acel moment și Șoșoacă și-a închis live-ul de pe Facebook.