„Echipa Barna, sunteţi penibili! Demisionez” / Nou scandal în USR, după ce candidatul susținut de USR-PLUS Diaspora a fost invalidat de Biroul Naţional

„Echipa Barna, sunteţi penibili! Demisionez” / Nou scandal în USR, după ce candidatul susținut de USR-PLUS Diaspora a fost invalidat de Biroul Naţional
Foto: Hepta

Candidatura lui Vlad Teohari la alegerile parlamentare, susţinută de USR-PLUS Diaspora, a fost invalidată de Biroul Naţional, după un aviz negativ de integritate dat de Comisia de arbitraj a partidului.

Voci din USR susțin că Teohari a fost pedepsit de gruparea Barna deoarece acesta a semnat, anul trecut, o scrisoare deschisă în care peste 100 de membri ai Uniunii reclamau execuţiile din partid. Demersul a fost inițiat de Mihai Goțiu după ce Olimpia Ardelean a fost exclusă din Uniune pentru o postare pe Facebook în care atrăgea atenția asupra unor nereguli din filiala USR Ilfov.

Olimpia Ardelean, reacție dură după ce Vlad Teohari a pierdut susținerea USR pentru parlamentare

Ardelean susține acum că decizia de invalidare a candidaturii lui Teohari a trecut cu un vot strâns: 13 -12. Voturile pentru, a notat ea, au fost date de Dan Barna, Cătălin Drulă, Ionuţ Moşteanu, Claudiu Năsui, Cristian Alin Moş, Radu Mihail, Vlad Botoş, Liviu Mălureanu, Diana Mureşan, Silvia Dinică, Iulian Bulai, Cătălin Stancu, Cristina Prună.

„Să vă fie ruşine! E extrem de nedrept pentru Vlad. Din ce inţelesesem eu, mâine urmau să fie depuse listele de candidaţi pentru diaspora. Cu o zi înainte l-au invalidat. Pe nimic. Pentru că a semnat o scrisoare deschisă”, a scris Olimpia Ardelean, pe Facebook.

Ardelean a mai susținut că pe același sistem a fost pedepsit și Emanuel Stoica, cel care era favorit la USR Diaspora până acum câteva luni: „Team Barna l-a dat afară din USR sau supendat pentru suficient timp cât să nu mai poată candida la parlamentare, care e tot aia practic”.

Olimpia Ardelean s-a întrebat apoi dacă nu vor fi excluși de pe listele de candidați pentru parlamentare anumiți membri doar pentru că au îndrăznit să facă opoziție în partid la gruparea condusă de Dan Barna. „Sunt nume ca Ştefănuţă, Ciceală, Presadă, Vlad Alexandrescu, Goţiu, Dobrev, Seidler, Tudor Benga, Prisnel, Stelian Ion, Andrei Macsut”, a ținut ea să precizeze.

Mihai Martin demisionează: Echipa Barna continuă acţiunile ce au dus USR la scorul mic pe care îl are acum

Mihai Martin, membru în conducerea filialei Olt, şi-a anunţat demisia în urma acestui scandal.

„Salutare! Cum am mai spus-o, îmi place să nu intru în conflict cu propria conştiinţă. Acum puţin timp, am citit pe pagina USRPLUS – Revoluţia bunei guvernări, despre decizia luată in această seară de Biroul Naţional de invalidare a candidaturii la alegerile parlamentare a lui Vlad Teohari, care câştigase detaşat alegerile interne in cadrul USR Diaspora, pe motiv că a semnat în decembrie o scrisoare prin care mulţi membri USR nu susţineau excluderea din partid a lui Oli Ardelean, raportor de integritate. Asta înseamnă că vor fi invalidaţi şi alţi semnatari, care vor câştiga alegerile interne, Echipa Barna continuându-şi astfel, din păcate, acţiunile ce au dus USR la scorul mic pe care îl are acum”, a scris el, pe Facebook.

Martin a mai susținut că a comentat decizia în ceea ce-l privește pe Teohari pe grupul intern al USR, dar acesta i-a fost șters.

„Comentariul pe care l-am făcut la respectiva postare, mi-a fost şters, l-am mai pus odată şi mi-a fost “limitat temporar de către un administrator dreptul de a comenta pe pagină”. Prin urmare, las aici comentariul şi îmi anunţ demisia din USR. Să fim sănătoşi, dacă se poate şi la cap!”, a mai scris Martin, pe Facebook.

Urmăriți B1TV.ro și pe