Florin Cîțu susține că plăţile la ANAF amânate de firme au ajuns la 16,15 miliarde lei. Ordonanţa privind eşalonarea datoriilor va fi citită în primă lectură în şedinţa de Guvern de joi (VIDEO)

Florin Cîțu susține că plăţile la ANAF amânate de firme au ajuns la 16,15 miliarde lei. Ordonanţa privind eşalonarea datoriilor va fi citită în primă lectură în şedinţa de Guvern de joi (VIDEO)
Captură Video - Florin Cîțu / Facebook

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a declarat, luni, că obligaţiile fiscale totale amânate la plată de către firme au ajuns la 16,15 miliarde lei. Liberalul a mai susținut că, în ședința de Guvern de joi, va fi citit în primă lectură proiectul de Ordonanță de Urgență privind eşalonarea datoriilor. Tot în primă lectură se va afla și proiectul privind scutirea sectorului HoReCa de impozit specific până la finalul anului. Cîțu a mai afirmat că pachetul de susţinere a economiei este acum de aproape 6% din PIB și ar putea depăși 7% până la finele anului.

Florin Cîțu: Plăţile la ANAF amânate de firme au ajuns la 16,15 miliarde lei

Ministrul de Finanțe a declarat, luni, că obligaţiile fiscale totale amânate la plată de către firme, în baza facilităţilor acordate de Guvern, a ajuns la 16,15 miliarde lei: „În weekend am spus 14,4 miliarde lei. Suma la 30 septembrie este de 16,15 miliarde lei, bani care au rămas la companii prin măsurile fiscale, prin amânăre la plată”.

Florin Cîțu a mai afirmat că pachetul de susţinere a economiei este acum de aproape 6% din PIB. „Estimez că, până la finalul anului, va depăşi 7% din PIB. Este unul din cele mai generoase pachete de investiţii în economia României”, a mai ținut el să precizeze.

Cîțu a mai afirmat că, în primele nouă luni din acest an, Guvernul PNL a investit în economie în 30 miliarde lei, mai mult decât în oricare alte nouă luni în ultimii zece ani. 9,8 miliarde de lei au fost cheltuieli direct legate de criza sanitară, adică 1% din PIB.

El a mai spus că până acum încasările din TVA au fost mai mici cu două miliarde față de anul trecut, din cauza crizei generate de epidemia de coronavirus.

Florin Cîțu susține că plăţile la ANAF amânate de firme au ajuns la 16,15 miliarde lei. Ordonanţa privind eşalonarea datoriilor va fi citită în primă lectură în şedinţa de Guvern de joi

Florin Cîţu: OUG privind eşalonarea datoriilor va fi citită în primă lectură în şedinţa Guvernului de joi

Ministrul Finanțelor a mai declarat că, în ședința de Guvern de joi, va fi citit în primă lectură proiectul privind eşalonarea datoriilor care au fost acumulate pe perioada stării de urgenţă, de la început şi până la 25 octombrie.

„Joi vom avea în primă lectură o Ordonanţă de Urgenţă pentru a decala, pentru eşalonarea datoriilor care au fost au fost acumulate pe perioada stării de urgenţă, de la începutul stării de urgenţă şi până la 25 octombrie. Datoriile vor fi amânate 12 luni. Eşalonarea se va acorda în termen de cel mult cinci zile pe baza unei cereri la care se anexează propunere de grafic, fără a fi necesară constituirea de garanţii”, a precizat Cîţu.

Cererile de eşalonare vor putea fi depuse până pe 15 decembrie anul curent.

„Tot în şedinţa de Guvern joi vom avea în primă lectură şi scutirea de impozit specific pentru sectorul Horeca, scutire care se va prelungi până la finalul anului. Asta înseamnă că în 2020 întreg sectorul Horeca este scutit de plata impozitului specific pentru tot anul”, a mai declarat ministrul Finanțelor, Florin Cîțu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
22:54 - Copil dispărut în Galați a fost găsit în Gara de Nord. Românii au primit mesaj RoAlert
22:53 - Marin Gherman: Am văzut o oarecare schimbare de paradigmă în ce a spus Putin. E destul de primejdios. S-a ajuns prea departe în acest vis al unui om care nu gândește la viitor, ci trăiește în trecut (VIDEO)
22:46 - Saveta Bogdan, reacție surprinzătoare la bătaia dintre Anamaria Prodan şi Reghecampf: „Eu i-aș zice să se liniștească…”
22:29 - Presa din Spania susține că Iker Casillas și Shakira formează un cuplu / Ce reacție a avut fostul portar
22:27 - Joe Biden: „America şi aliaţii săi nu vor fi intimidaţi de Putin şi de cuvintele sale nechibzuite”
22:09 - Câte zeci de mii de euro a scos Mario Fresh din buzunar pentru noua sa mașină: „Când munca dă roade”
21:57 - Jurnalistul Marin Gherman, despre anunțul anexării teritoriilor ucrainene: „Evenimentul de astăzi trebuia să fie o mare sărbătoare pentru Rusia, dar ne-a adus aminte de un priveghi”
21:56 - Vladimir Putin a cântat la concertul de anexare din Piața Roșie: „Victoria va fi a noastră” (VIDEO)
21:37 - Bogdan Paraschiv, subsecretar de stat: Guvernul, și mai ales Ministerul Familiei, sprijină tinerii și familiile la început de drum prin programele Student Invest și Family Start (VIDEO)
21:35 - Autoritățile din regiunea natală a ministrului rus al Apărării Serghei Șoigu vor distribui o oaie, doi saci de cartofi și varză familiilor bărbaților mobilizați