Foştii şefi ai IPJ Bacău şi ai Poliţiei Oneşti, destituiți după dubla crimă, ocupă tot funcţii de conducere. Explicațiile ministrului Lucian Bode

Foştii şefi ai IPJ Bacău şi ai Poliţiei Oneşti, destituiți după dubla crimă, ocupă tot funcţii de conducere. Explicațiile ministrului Lucian Bode
Foto: Guvernul României / Facebook

Șefii de la Poliţia Judeţeană Bacău şi de la Poliţia oraşului Oneşti, destituiți în urma dublei crime, continuă să ocupe funcții de conducere. Ministrul de Interne, Lucian Bode, a explicat faptul că regulamentele obligă ca înlocuirea să se facă „pe o perioadă limitată în timp şi pe o structură similară”. Chiar și așa, Bode a dat asigurări că vinovații pentru această tragedie vor plăti: „După o astfel de tragedie, cei vinovaţi vor plăti, vă asigur, acest lucru, iar noi trebuie să tragem învăţăminte”.

Foştii şefi ai IPJ Bacău şi Poliţiei Oneşti ocupă tot funcţii de conducere. Bode spune că de vină sunt regulamentele

Lucian Bode a susținut marți seară, pentru TVR 1, că Vasile Oprişan, chestor, a trecut pe funcţia de consilier în IGPR, iar comisaru-șef Adrian Claudiu Tuluc va reveni ca şef al Poliţiei Bacău, deoarece așa prevăd regulamentele Ministerului de Interne.

„Am dispus înlocuirea şefilor IPJ Bacău, respectiv al Poliţiei Municipiului Oneşti. Pe toate regulamentele noastre interne această înlocuire se poate face pentru o perioadă limitată în timp şi pe o structură similară”, a susținut Bode, potrivit News.ro.

Ministrul a mai spus că modificarea legislației „e o variantă”.

El a ținut apoi să precizeze că urmărirea penală merge mai departe, „şi vor răspunde cei care sunt vinovaţi”.

Bode a mai zis că a declanșat la nivelul tuturor structurilor Poliţiei Române un proces de reanaliză a petiţiilor şi sesizărilor fără caracter penal.

Ministrul liberal al Internelor a afirmat apoi că „reușitele” structurilor MAI „nu sunt suficient de bine prezentate public”.

Operațiune eșuată de salvare a doi ostatici, în Onești. Măsurile anunțate de Bode după tragedie

Pe 1 martie, Gheorghe Moroșan, un individ din Onești, a sechestrat doi bărbați în apartamentul pe care îl pierduse în instanță. Cei doi erau muncitori, angajați ai firmei care câștigase imobilul. Operațiunea de salvare a ostaticilor a fost un teribil eșec: ambii au fost uciși. Criminalul e internat în spital, fiind rănit de polițiști la finalul operațiunii. El a fost arestat preventiv.

Ulterior, ministrul de Interne a anunțat că au fost înlocuiți Iispectorul şef și adjunctul IPJ Bacău, şeful şi adjunctul Poliţiei Oneşti.

„Cel mai greu de acceptat e că nu am reuşit să salvăm vieţile unor persoane aflate în pericol”, a susținut Lucian Bode, la acea vreme.

Ministrul a mai spus că a solicitat tuturor Inspectoratelor de Poliție din țară reanalizarea plângerilor făcute în ultimii doi ani în care se regăsesc amenințări cu posibile acte de violență.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră