Încă o lovitură pentru Lucian Viziteu, primarul Bacăului. USR a pierdut un proces cu privire la lipsa de transparență. Informațiile fiscale, ținute „la sertar”

Încă o lovitură pentru Lucian Viziteu, primarul Bacăului. USR a pierdut un proces cu privire la lipsa de transparență. Informațiile fiscale, ținute „la sertar

Joi, Uniunea Salvați România (USR) a primit o lovitură în instanță. Figura centrală a scandalului este Lucian Daniel Stanciu Viziteu, primarul Bacăului.

USR a pierdut un proces de transparență pentru nerespectarea legii 544/2001 cu privire la liberul acces la informațiile de interes public. Organizația județeană a partidului, al căreipreședinte este Lucian Viziteu, fost deputat, a refuzat să comunice mai multe informații de natură financiară, informează EpuchTimes-Romania.com.

Decizia Tribunalului Bacău în procesul pierdut de USR Bacău, filială condusă de către Lucian Viziteu

Cel care a dat în judecată USR Bacău este Sebastian Hriban, fost președinte al USR Bacău. Acesta a declarat că miza demersului său a fost asigurarea transparenței, în condițiile în care banii primiți de la stat și cei din subvenții pot ajunge la firmele membrilor de partid.

„Admite cererea de chemare în judecată . Obligă pârâtul, prin preşedinte Lucian Daniel Stanciu -Viziteu, să îi comunice reclamantului, următoarele informaţii de interes public: sursele financiare şi bugetul Partidului Uniunea Salvaţi România-Filiala Judeţeană Bacău, bilanţul contabil al organizaţiei Filialei Judeţene, aferente perioadei 2016-2019, lista persoanelor remunerate în baza unui contract de muncă sau de colaborare din veniturile USR-Filiala Judeteană Bacău aferentă anilor 2016-2019, dacă există în cadrul USR-Filiala Judeţeană Bacău persoane care mai sunt remunerate de USR şi care deţin în continuare funcţii de conducere în cadrul USR-Filiala Judeţeană Bacău, dacă există un contract de împrumut pentru suma de 93.000 de lei acordat Partidului USR de către Lucian Daniel Stanciu -Viziteu, iar în caz afirmativ să îi comunice o copie a acestui contract reclamantului şi să precizeze care a fost destinaţia sumei de 93.000 de lei împrumutată de către USR Bacău de la persoana fizică Lucian Daniel Stanciu -Viziteu, cu anonimizarea datelor cu caracter personal. În baza art. 453 C.p.civ obligă pârâtul la plata sumei de 1.000 de lei către reclamant cu titlul de cheltuieli de judecată”, a notat Tribunalul Bacău.

Hotărârea Tribunalului Bacău nu este definitivă.

Lucian Viziteu, un primar controversat

La nici 3 luni de când a preluat funcția de primar, Lucian Viziteu a venit cu mai multe inițiative controversate la nivel local:

Ultima menționată a iritat, de departe, cel mai mult comunitatea locală, iar mulți cetățeni au început să-i ceară demisia primarului USR. În campania electorală, Lucian Viziteu a promis că va scădea taxele.

Reacții virulente din partea cetățenilor băcăuani

Propunerea lui Lucian Viziteu, de creștere a taxei de salubrizare de la 10 la 24 de lei pe cap de locuitor a provocat indignare în rândul cetățenilor. Astfel, băcăuanii au reacționat în presa locală:

„Suntem singurul oraș care pierde bani în loc să facă din gunoi. Dar pentru asta îți trebuie educație și civilizație. Și voință. Începe să-mi pară rău de votul irosit de viteazul Viziteu” – Popovici Ionuț

„Măsura aceasta era prinsă în programul din campania electorală?” – IG

„Era în planulde prosteală sigur. Proștii au votat, proștii plătesc” – :)))

„În campanie spunea că scade taxele.Și uite așa se îndreaptă către premiul de cel mai slab primar” – Cetățean

„Eram curios cât e taxa de salubrizare, cum îi zice Viziteu. La o simplă căutare pe Google: Sectorul 4 – era 5 lei și au mărit-o la 12. Oamenii au protestat (online, bineînțeles și au scos-o de tot), Sectorul 2 – se numește taxă de habitat – 9,5 lei pe habitat, Pitești – 11 lei, Sibiu – 9,5 lei – Iași – 9,5 lei, Constanța – 5 lei. La noi, în momentul ăsta e 10 lei. Șefu vrea să o facă 15, pentru că ‘taxa de salubrizare care se încasează de la cetățenii municipiului este sub costuri’. Cu alte cuvinte, o să avem cea mai mare taxă de salubritate din țară” – PHB.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:08 - Joe Biden, prima reacție după percheziția efectuată de FBI la reședința lui Donald Trump: „Știm că sunt unii care se concentrează mai mult pe căutarea puterii”
23:49 - Deși în conflict din cauza alegerilor, fostul vicepreședinte Mike Pence îl susține pe Trump în legătură cu percheziția FBI
23:46 - Rusia acuză SUA de „escaladare inutilă și nerezonabilă” privind tratatul pentru reducerea armamentului strategic: „A arătat ca o provocare fățișă”
23:23 - Turiști români, amendați după ce au fost prinși pe aeroport cu nisip, pietre și scoici, furate de pe plajele din Sardinia
23:17 - Picturi cu Mihai Viteazul și stemele Regatului României, descoperite la renovarea Universității de Medicină din Târgu Mureș. Erau „sub actuala zugrăveală”, spune rectorul (FOTO)
23:05 - Detaliile crimei din Argeş şochează anchetatorii! „Este dramatic!”
23:00 - Banchiza din Antarctica a ajuns la cea mai mică suprafaţă înregistrată vreodată, în istoria măsurătorilor din satelit
22:49 - Președinta Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, despre anunțul lui Alexandru Rafila: Ne dă peste cap toate programările. Un coleg a primit 380 de mesaje într-o zi de la pacienți după anunț (VIDEO)
22:20 - UPDATE: Masacru în Argeş. Cinci oameni ucişi de un bărbat cu probleme psihice!
22:07 - Suporterii lui CSA Steaua i-au cerut demisia lui Vasile Dîncu. Ultrașii au trecut și la amenințări: „N-am scăpat de Gigi ca să dăm de voi. Ori vă faceți treaba, ori va fi război” (FOTO)