Vicepremierul Kelemen Hunor a declarat că Planul Național de Redresare și Reziliență nu a fost respins, iar România nu a depășit niciun termen. Președintele UDMR susține că „nu există niciun reproș și nicio supărare în coaliție legat de discuțiile de până astăzi”.
„Să vedem care sunt acele proiecte mature cu care se poate merge în faţa Comisiei la discuţiile pe care ministrul Ghinea le va purta în săptămânile următoare. Şi undeva la 30-31 mai trebuie să fie gata acest document, aşa cum a recomandat Comisia nu numai României, tuturor statelor membre, spunând că data de 30 aprilie este o dată orientativă. (…) Ceea ce am discutat (cu preşedintele Iohannis- n.r.) a fost o discuţie absolut deschisă, corectă şi fără supărări, fiindcă aici nu avea nici Ghinea, nici altcineva nicio altă posibilitate de a discuta decât ceea ce a primit de la ministerele de linie. Şi România nu a depăşit niciun termen, nu a fost respins planul şi nu există în acest moment nicio întârziere în ceea ce priveşte relaţia noastră cu Comisia Europeană. Deci nu există niciun reproş şi nicio supărare în coaliţie legat de discuţiile de până astăzi”, a declarat vicepremierul, la Parlament, la finalul unei şedinţe a coaliţiei de guvernare, potrivit Agerpres.
Președintele UDMR a precizat că discuțiile din coaliție vor continua în zilele următoare.
„Trebuie folosite toate posibilităţile financiare şi nu există nicio întârziere. Chiar Comisia a sugerat statelor membre să continue discuţia şi pregătirile cu planurile naţionale şi este timp pana in 31 mai. Deci nu suntem în întârziere. După 31 mai vom fi în întârziere. Nici ratificările n-au fost făcute în majoritatea statelor membre, e o procedură foarte lungă până putem afirma că suntem în întârziere”, a mai spus Kelemen Hunor.
Despre PNRR a vorbit luni seară și prim-ministrul Florin Cîțu, care a explicat că încă nu s-a ajuns la o formă finală.
„În acest moment, și trebuie să fie clar pentru toată lumea, suntem într-un proces de negociere a acestui plan. Noi avem niște priorități în România, pe care le susținem, pe care le susține coaliția, dar este clar că aceste priorități trebuie puse în framework, în acest sistem, pe care îl are Comisia Europeană de a avea acești bani. Suntem într-o perioadă de negociere, știți foarte bine că doar o singură țară a depus până acum acest program. Nu văd în acest moment nicio problemă”, a explicat premierul.