Kelemen Hunor, despre PNRR: România nu a depășit niciun termen și planul nu a fost respins. Nu există niciun reproș și nicio supărare în coaliție legat de discuțiile de până astăzi

Kelemen Hunor, despre PNRR: România nu a depășit niciun termen și planul nu a fost respins. Nu există niciun reproș și nicio supărare în coaliție legat de discuțiile de până astăzi
Foto: Facebook / Kelemen Hunor

Vicepremierul Kelemen Hunor a declarat că Planul Național de Redresare și Reziliență nu a fost respins, iar România nu a depășit niciun termen. Președintele UDMR susține că „nu există niciun reproș și nicio supărare în coaliție legat de discuțiile de până astăzi”.

Kelemen Hunor, despre PNRR: „Nu există în acest moment nicio întârziere în ceea ce priveşte relaţia noastră cu Comisia Europeană”

„Să vedem care sunt acele proiecte mature cu care se poate merge în faţa Comisiei la discuţiile pe care ministrul Ghinea le va purta în săptămânile următoare. Şi undeva la 30-31 mai trebuie să fie gata acest document, aşa cum a recomandat Comisia nu numai României, tuturor statelor membre, spunând că data de 30 aprilie este o dată orientativă. (…) Ceea ce am discutat (cu preşedintele Iohannis- n.r.) a fost o discuţie absolut deschisă, corectă şi fără supărări, fiindcă aici nu avea nici Ghinea, nici altcineva nicio altă posibilitate de a discuta decât ceea ce a primit de la ministerele de linie. Şi România nu a depăşit niciun termen, nu a fost respins planul şi nu există în acest moment nicio întârziere în ceea ce priveşte relaţia noastră cu Comisia Europeană. Deci nu există niciun reproş şi nicio supărare în coaliţie legat de discuţiile de până astăzi”, a declarat vicepremierul, la Parlament, la finalul unei şedinţe a coaliţiei de guvernare, potrivit Agerpres.

Președintele UDMR a precizat că discuțiile din coaliție vor continua în zilele următoare.

„Trebuie folosite toate posibilităţile financiare şi nu există nicio întârziere. Chiar Comisia a sugerat statelor membre să continue discuţia şi pregătirile cu planurile naţionale şi este timp pana in 31 mai. Deci nu suntem în întârziere. După 31 mai vom fi în întârziere. Nici ratificările n-au fost făcute în majoritatea statelor membre, e o procedură foarte lungă până putem afirma că suntem în întârziere”, a mai spus Kelemen Hunor.

Ce a declarat premierul Florin Cîțu despre PNRR

Despre PNRR a vorbit luni seară și prim-ministrul Florin Cîțu, care a explicat că încă nu s-a ajuns la o formă finală.

„În acest moment, și trebuie să fie clar pentru toată lumea, suntem într-un proces de negociere a acestui plan. Noi avem niște priorități în România, pe care le susținem, pe care le susține coaliția, dar este clar că aceste priorități trebuie puse în framework, în acest sistem, pe care îl are Comisia Europeană de a avea acești bani. Suntem într-o perioadă de negociere, știți foarte bine că doar o singură țară a depus până acum acest program. Nu văd în acest moment nicio problemă”, a explicat premierul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:08 - Joe Biden, prima reacție după percheziția efectuată de FBI la reședința lui Donald Trump: „Știm că sunt unii care se concentrează mai mult pe căutarea puterii”
23:49 - Deși în conflict din cauza alegerilor, fostul vicepreședinte Mike Pence îl susține pe Trump în legătură cu percheziția FBI
23:46 - Rusia acuză SUA de „escaladare inutilă și nerezonabilă” privind tratatul pentru reducerea armamentului strategic: „A arătat ca o provocare fățișă”
23:23 - Turiști români, amendați după ce au fost prinși pe aeroport cu nisip, pietre și scoici, furate de pe plajele din Sardinia
23:17 - Picturi cu Mihai Viteazul și stemele Regatului României, descoperite la renovarea Universității de Medicină din Târgu Mureș. Erau „sub actuala zugrăveală”, spune rectorul (FOTO)
23:05 - Detaliile crimei din Argeş şochează anchetatorii! „Este dramatic!”
23:00 - Banchiza din Antarctica a ajuns la cea mai mică suprafaţă înregistrată vreodată, în istoria măsurătorilor din satelit
22:49 - Președinta Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, despre anunțul lui Alexandru Rafila: Ne dă peste cap toate programările. Un coleg a primit 380 de mesaje într-o zi de la pacienți după anunț (VIDEO)
22:20 - UPDATE: Masacru în Argeş. Cinci oameni ucişi de un bărbat cu probleme psihice!
22:07 - Suporterii lui CSA Steaua i-au cerut demisia lui Vasile Dîncu. Ultrașii au trecut și la amenințări: „N-am scăpat de Gigi ca să dăm de voi. Ori vă faceți treaba, ori va fi război” (FOTO)