Kelemen Hunor: Nu văd motivele pentru care în acest moment trebuie să ne grăbim cu schimbarea Renatei Weber din funcția de Avocat al Poporului

Kelemen Hunor: Nu văd motivele pentru care în acest moment trebuie să ne grăbim cu schimbarea Renatei Weber din funcția de Avocat al Poporului
Foto: Kelemen Hunor / Facebook

Vicepremierul Kelemen Hunor consideră că nu e nevoie să fie grăbită schimbarea Renatei Weber din funcția de Avocat al Poporului. Liderul UDMR spune că trebuie așteptat raporti Comisiilor juridice din Parlament care, dacă va fi convingător,va duce la schimbarea acesteia, fără ”niciun regret”.

Ce spune Kelemen Hunor despre schimbarea Avocatului Poporului

”Noi nu am votat-o pe doamna Weber când a fost instalată în funcţie, dar nu văd motivele pentru care în acest moment trebuie să ne grăbim cu schimbarea ei. Trebuie să vedem raportul pregătit de Comisiile juridice. Eu nu fac parte din acea comisie, nu pregătesc raportul. Dacă raportul va spune că a greşit doamna Weber, atunci sigur că va fi schimbată prin votul Parlamentului”, a declarat vicepremierul la Digi 24.

Kelemen Hunor a mai spus că nu este treaba lui să discute dacă Avocatul Poporului a avut dreptate atunci când a sesizat Curtea Constituțională cu privire la un act normativ sau altul.

„Nu este treaba mea să discut politic dacă Avocatul Poporului a avut dreptate sau nu când a atacat o ordonanţă de urgenţă. A atacat o ordonanţă de urgenţă, a pierdut; a atacat o altă ordonanţă de urgenţă, a câştigat. Este menirea, este atributul Avocatului Poporului să atace o ordonanţă de urgenţă dacă crede că este cazul. Nu voi discuta politic aceste aspecte. Vom vedea raportul Comisiei, cei care au propus schimbarea doamnei Weber vor veni cu raportul şi, dacă raportul va fi convingător, va fi schimbată, niciun regret nu avem aici”, a mai declarat Kelemen Hunor.

Comsiile juridice din Parlament au termen până la 31 martie să finalizeze raportul privind revocarea Renatei Weber

Liderul PNL și președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a anunțat marți că termenul de finalizare a raportului în Comisiile juridice privind procedura de revocare a Renatei Weber din funcția de Avocat al Poporului a fost prelungit până la 31 martie.

”În momentul în care se va dezbate în Comisiile juridice și vom avea un raport, vom înainta această propunere în dezbaterea plenului Camerelor reunite”, a mai spus Ludovic Orban.