Klaus Iohannis: Suntem în valul 3. Fac apel la toți românii să respecte restricțiile și să se înscrie la vaccinare, doar așa putem să trecem peste pandemie / Nu ne dorim o carantină națională (VIDEO)

Klaus Iohannis: Suntem în valul 3. Fac apel la toți românii să respecte restricțiile și să se înscrie la vaccinare, doar așa putem să trecem peste pandemie / Nu ne dorim o carantină națională (VIDEO)
foto: Facebook @ Klaus Iohannis

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat că putem trece peste pandemia de COVID-19 doar prin respectarea restricțiilor și accelerarea campaniei naționale de vaccinare. Al treilea val nu dispare de la sine, a subliniat șeful statului, care a precizat că autoritățile nu doresc instituirea unei carantine naționale, însă a punctat că se vor lua măsuri suplimentare acolo unde este cazul, inclusiv în Capitală, unde incidența este în continuare peste pragul de 6.

Ce a declarat președintele Klaus Iohannisdespre depășirea pandemiei de COVID-19, restricții și vaccinare

Întrebat de ce măsuri concrete este nevoie pentru a reduce valul 3 pandemic, având în vedere că în ultimele zile au fost înregistrate noi recorduri naționale la nivelul numărului de bolnavi de COVID-19 internați la Terapie Intensivă, șeful statului a explicat: „Setul de măsuri de care dispun autoritățile este cunoscut. Sunt restricțiile care sunt în vigoare în toată țara, sunt restricțiile care se iau suplimentar în localitățile care au o rată de infectare foarte mare, și evident este campania de vaccinare, care prinde din ce în ce mai multă viteză. Însă trebuie să fim și trebuie să fiu foarte sincer – acest val 3, fiindcă suntem în valul 3, nu dispare de la sine. Pentru a domoli acest val 3, este nevoie de respectarea restricțiilor și de accelerarea campaniei de vaccinare. Prin combinația acestor două, vom trece și peste acest val 3. Încă o dată, sunt foarte îngrijorat, situația este extrem de serioasă și fac un apel la toți românii să respecte restricțiile și să se înscrie pentru vaccinare. Doar prin combinația acestor măsuri putem să trecem peste pandemie”.

Președintele Klaus Iohannis a vorbit și despre situația din Capitală, unde incidența a trecut de pragul de 6, și a explicat că o eventuală carantinare pentru București nu este o soluție în acest moment, însă sunt necesare restricții suplimentare.

Referitor la posibilitatea de a fi instituită o carantină de weekend, șeful statului a explicat: „Să nu facem o confuzie între restricții suplimentare și carantinare. Nu cred că în această etapă carantinarea pentru București este o soluție, dar restricții suplimentare sunt necesare, fiindcă nimeni nu își dorește să ajungem în situația de avarie ca să nu mai putem gestiona acest al treilea val. Vedeți foarte bine, în fiecare zi din păcate sunt foarte mulți care se îmbolnăvesc și din păcate sunt și foarte mulți care ajung la Terapie Intensivă, și acolo este problema cea mai mare, fiindcă numărul de locuri de Terapie Intensivă este limitat și s-a creat în ianuarie-februarie impresia că pandemia, cumva, a trecut, o impresie din păcate greșită. Autoritățile competente nu s-au preocupat să extindă numărul locurilor de Terapie Intensivă pentru pacienții Covid și suntem în această situație, când practic în fiecare zi se ajunge la limită. Doar cu restricții suplimentare, cu respectarea lor, evident, putem să facem față acestui val 3. Încă o chestiune, fiindcă și aceasta s-a discutat mult”.

„Deciziile se iau în plan național și, pentru România, nu dorim o carantină națională, fiindcă nu rezolvă problema și nu e aceeași situație în fiecare localitate. Credem că măsurile generale, restricțiile generale, sunt acum în vigoare și rămân în vigoare, iar acolo unde rata de infectare crește se vor lua suplimentar măsuri și se vor impune restricții cum sunt cele care probabil vor fi luate pentru București, cu limitarea circulației într-un fel în weekend”, a adăugat președintele Klaus Iohannis.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:53 - Prima reacție a Kremlinului după retragerea lui Joe Biden de la alegerile prezidențiale din SUA. Dmitri Peskov a spus care este „prioritatea” Rusiei
23:35 - România a câștigat Campionatul European U20 Divizia B la baschet
23:14 - Procedura pentru nominalizarea unui nou candidat democrat la președinția SUA. Alte nume vehiculate în afară de Kamala Harris, principala favorită
22:51 - Ștefan Popescu, despre Kamala Harris: Un personaj cu care Biden și anturajul său nu au avut o chimie specială. Nu i s-a delegat niciun dosar important. Nu stă strălucit în sondaje (VIDEO)
22:32 - Un bărbat a murit în timpul unei drumeții în Masivul Vâlcan
22:13 - Liderul republican al Camerei Reprezentanților îi cere demisia lui Joe Biden. Mike Johnson: Perspectivele democraților nu sunt mai bune cu Kamala Harris
21:49 - Donald Trump, după retragerea lui Joe Biden din cursa prezidențială: Va rămâne de departe cel mai slab președinte din istoria țării noastre. Sistemul a făcut tot ce a putut pentru a-l proteja
21:34 - Claudiu Năsui, despre datoria publică a României: Întrebarea este dacă am ajuns la 54% din PIB și avem ce să arătăm. Datoria pentru pensii e total separată și e imensă (VIDEO)
21:01 - Joe Biden s-a retras din cursa prezidențială din SUA: „Este în interesul partidului meu și în al țării să fac un pas în spate” / A anunțat că o susține pe Kamala Harris
20:49 - Un copil a murit după ce i-a căzut o poartă de fotbal în cap, în județul Suceava