Klaus Iohannis: Nu ne putem permite, la nesfârșit, ca Revoluția Română din Decembrie 1989 să fie umbrită de o rușinoasă neputință a statului. Avem nevoie de adevăr și dreptate

Klaus Iohannis: Nu ne putem permite, la nesfârșit, ca Revoluția Română din Decembrie 1989 să fie umbrită de o rușinoasă neputință a statului. Avem nevoie de adevăr și dreptate
foto: Facebook @ Klaus Iohannis

Președintele României, Klaus Iohannis,a transmis un mesaj, miercuri, cu ocazia marcării a 31 de ani de la începutul Revoluției Române din Decembrie 1989. „Onorarea memoriei victimelor înseamnă apărarea democrației, a drepturilor și libertăților fundamentale și, cel mai important, identificarea și pedepsirea vinovaților”, a subliniat șeful statului, care a explicat că „avem nevoie de adevăr și dreptate pentru că identitatea noastră națională este inseparabilă de sacrificiul din Decembrie 1989”.

Mesajul președintelui Klaus Iohannis, cu ocazia marcării a 31 de ani de la începutul Revoluției Române

Să ne amintim că, acum 31 de ani, în numele libertății, românii au început dărâmarea comunismului. Conduși de dorința arzătoare de a elibera națiunea de sub un regim antiromânesc, ilegitim și criminal, cu piepturile goale și inimile pline de speranță, românii înfăptuiau sacrificiul suprem. Comunismul a fost învins pentru prima dată la Timișoara. Cu convingerea că gloanțele nu pot nimici idealurile și nu pot frânge visurile, sacrificiul timișorenilor a schimbat definitiv cursul istoriei. Un sacrificiu pe care suntem obligați să îl amintim și prețuim și pe care niciunul dintre noi nu trebuie să îl uite vreodată sau să îl pună la îndoială.

Nu putem permite, la nesfârșit, ca Revoluția Română din Decembrie 1989 să fie umbrită de o rușinoasă neputință a statului. Onorarea memoriei victimelor înseamnă apărarea democrației, a drepturilor și libertăților fundamentale și, cel mai important, identificarea și pedepsirea vinovaților. Părinții, frații, surorile și copiii celor care au murit pe străzile Timișoarei încă așteaptă să se facă dreptate! Avem nevoie de adevăr și dreptate pentru că identitatea noastră națională este inseparabilă de sacrificiul din Decembrie 1989!

Să sperăm că generațiile tinere vor prețui cum se cuvine, în spiritul adevărului, sacrificiul românilor secerați de gloanțe la Timișoara și apoi în alte locuri. Tinerii trebuie să cunoască adevărul despre regimul comunist, așa cum a fost el, adevărul brut și dureros despre o dictatură odioasă, care ne-a furat 45 de ani din istorie, condusă de personaje abrutizate, care nu au dat niciodată socoteală pentru atâtea destine curmate pe nedrept.

Nu vom înceta niciodată să ne amintim și să sperăm!

Urmăriți B1TV.ro și pe