Klaus Iohannis anunță o rectificare bugetară extraordinară / Guvernul este pregătit ca joi să dea OUG privind amânarea plății ratelor la bancă cu până la 9 luni (VIDEO)

Klaus Iohannis anunță o rectificare bugetară extraordinară / Guvernul este pregătit ca joi să dea OUG privind amânarea plății ratelor la bancă cu până la 9 luni (VIDEO)

Președintele Klaus Iohannis a anunțat miercuri, după discuțiile cu premierul Ludovic Orban și mai mulți membri ai Guvernului, că se conturează o rectificare bugetară extraordinară pentru a se aloca mai mulți bani pentru sănătate și pentru a veni în sprijinul angajaților care nu mai pot merge la serviciu în această perioadă.

De asemenea, șeful statului a anunțat că, joi, Guvernul va adopta o ordonanță de urgențăcare permite amânarea plății ratelor la bancă pentru persoane fizice, dar și pentru firme.

”Este nevoie de măsuri speciale în vremuri speciale. Noi am înțeles că și românii au probleme imense, și firmele au probleme foarte mari. Dorim să venim cu măsuri de sprijin și pentru oamenii simpli, și pentru economie, pentru firmele românești, pentru a nu sacrifica mai mult decât este absolut necesar. Criza se va termina la un moment dat și noi ne dorim ca atunci când criza sanitară se termină, România să fie în stare să repornim imediat ecoomia și să revenim la o viață normală.

Sunt două măsuri pe care le-am convenit cu premierul și cu miniștrii.

Prima, se conturează o rectificare bugetară extraordinară care se face în această stare de urgență, pe două paliere. Este nevoie de rectificare bugetară pentru a aloca mai mulți bani pentru sănătate. Sănătatea oamenilor este prima prioritateși pentru a rezolva problemele este nevoie și de oameni, dar și de bani. A doua chestiune se referă la românii care, din varii motive, nu mai pot merge la serviciu. Atunci este nevoie de bani pentru a veni în sprijinul oamenilor, pentru a suplini banii care se alocă pentru șomaj tehnic.(…)

Guvernul este pregătit ca mâine să dea OUG care permite amânarea plății ratelor la bancă, pe de o parte pentru persoane fizice, dar și pentru firmele din România. La cererea celor care au datorii la bănci, plata ratelor se poate amâna cu până la nouă luni. Deci, practic, ratele pot fi amânate până la sfârșitul acestui an. Suntem convinși că până atunci economia își va reveni, oamenii își vor reveni și atunci lucrurile vor intra mult mai ușor într-o normalitate”, a anunțat Klaus Iohannis.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe