Ludovic Orban: Împreună, PNL și USR-PLUS au peste 50% în Capitală. Independentul Nicușor Dan, un om dedicat Bucureștiului, ne reprezintă în egală măsură și pe noi, și pe ei (VIDEO)

Ludovic Orban: Împreună, PNL și USR-PLUS au peste 50% în Capitală. Independentul Nicușor Dan, un om dedicat Bucureștiului, ne reprezintă în egală măsură și pe noi, și pe ei (VIDEO)
Foto: gov.ro

Ludovic Orban este de părere că, împreună, PNL și USR-PLUS au un procent de popularitate de peste 50% în Capitală, unde cele trei formațiuni au convenit să candideze cu o formulă comună construită în jurul lui Nicușor Dan, care „reprezintă în egală măsură” partidele implicate în această înțelegere.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Împreună, PNL și USR-PLUS au peste 50% în Capitală, crede Ludovic Orban

„Nicușor Dan este candidat independent. El reprezintă în egală măsură și PNL, și pe cei din Alianța USR-PLUS. Împreună avem peste 50%. PNL cu USR-PLUS în București, împreună, avem peste 50%. Obiectivul nostru este să menținem această înțelegere, s-o consolidăm, să existe armonie, să transmite mesajele pentru că avem oameni de calitate, avem buni profesioniști, care au pregătit soluții cât se poate de benefice pentru creșterea calității vieții în București. Să ne concentrăm pe transmiterea acestor soluții și, mai ales, să ne determinăm fiecare partid alegătorii să vină la vot și să voteze cu candidații pe care i-am hotărât”, a declarat Ludovic Orban, liderul PNL, duminică seară, în direct pe B1 TV, la „Dosar de politician” cu Silviu Mănăstire.

Președintele PNL, despre Nicușor Dan și negocierile cu USR-PLUS

Despre negocierile dintre PNL și USR-PLUS, care au condus la perfectarea înțelegerii pentru Capitală, Ludovic Orban a afirmat că „până la urmă a ieșit fumul alb. Au fost negocieri grele, trebuie să recunosc. Noi deja am făcut un sacrificiu ca partid, dar l-am făcut pentru binele comun, pentru binele bucureștenilor. Am luat decizia să îl sprijinim pe Nicușor Dan, care nu e membru PNL, deci nu era candidatul PNL. Pe de altă parte, eu îl apreciez în mod deosebit. Este un om dedicat Bucureștiului, un om care cunoaște foarte bine problemele Bucureștiului și un om care se pregătește pentru această poziție”.

Întrebat de Silviu Mănăstire dacă nu cumva PNL a cedat „prea mult” la București, Ludovic Orban a răspuns: „Probabil aceeași comentatori și jurnaliști, dacă n-am fi făcut această înțelegere, aș fi fost atacat că n-am făcut această înțelgere. Înțelegerea a rezultat așa cum a fost posibil. E un acord între două părți. Sigur că eu mi-aș fi dorit să am toate primăriile de sector și Primăria Capitalei, poate la fel și-ar fi dorit și partenerii de negociere cu care am fost în negociere în ultimele săptămâni”.

Ludovic Orban vrea elaborarea unui set de reguli de protecție sanitară pentru campania electorală

În aceeași emisiune, președintele PNL a anunțat și că va discuta cu ceilalți lideri politici, astfel încât să fie elaborat un set de reguli de protecție sanitară pentru campania electorală, care să fie respectat de către toți candidații.

„Noi vom discuta cu ceilalți lideri politici să stabilim de comun acord un set de reguli de protecție sanitară, care să fie respectate de toți candidații – dacă aceste reguli sunt adoptate, din punctul meu de vedere, nu există un risc epidemiologic aferent campaniei”, a precizat Orban.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:07 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Visele sunt experiențele noastre astrale cele mai directe. Singura problemă cu ele e interpretarea (VIDEO)
23:47 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Despre conexiunile cu lumile astrale. „Primii ani de viață îi petrecem mai mult la nivel astral decât în plan fizic” (VIDEO)
23:10 - Adda, strictă când vine vorba de sănătate: „Dezinfectez tot de 100 de ori! Când dau mâna cu o persoană, merg și mă spăl după”
22:39 - Instituțiile statului român, în slujba plagiatorilor. Mecanismele prin care Nicolae Ciucă a fost salvat de Ministerul Educației, CCR și Parchetul General în scandalul plagiatului. Emilia Șercan: În PNL subiectul clar deranjează (VIDEO)
21:34 - Nicușor Halici, prefectul din Vrancea: În județ trebuia să fie cod roșu / Firmele contractate pentru deszăpezire nu și-au făcut deloc treaba. Decretarea stării de alertă ne ajută / Nu avem localități izolate (VIDEO)
20:48 - Anda Adam, ieșire nervoasă după ce a fost criticată pentru că folosește filtre de înfrumusețare: „Mai lăsați-mă, că m-ați zăpăcit!”
20:27 - Andi Vasluianu, ironii la adresa spectatorilor cărora le sună telefonul la teatru: „Vă rog, răspundeți, așteptăm”
19:59 - Maramureș: Ucrainean, bătut și răpit după ce a fost confundat. El nu vrea să depună plângere
19:36 - Fostul general Petr Pavel a câştigat alegerile prezidenţiale din Cehia. El e pro-UE și pro-NATO și susține ajutorul militar pentru Ucraina
19:08 - IGSU: 10 drumuri naţionale şi 37 judeţene sunt blocate din cauza zăpezii / Intervenţii în 60 de localităţi din 16 judeţe şi în Bucureşti