Ludovic Orban: România e singura țară din UE care a crescut investițiile în primul semestru din 2020 / Noi ne-am propus să schimbăm filosofia de guvernare (VIDEO)

Ludovic Orban: România e singura țară din UE care a crescut investițiile în primul semestru din 2020 / Noi ne-am propus să schimbăm filosofia de guvernare (VIDEO)
Foto: gov.ro

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, că România e singura țară din UE care, în primul semestru al anului 2020, a crescut investițiile. Acesta a mai susținut că Executivul pe care îl conduce și-a propus să schimbe filosofia de guvernare, astfel încât să se treacă de la o economie bazată pe consum, la una bazată pe investiții.

Ludovic Orban promite trecerea de la o economie de consum la una sustenabilă, bazată pe investiții

„Accentuez informația că România e singura țară din UE care, în primul semestru al anului 2020, a crescut investițiile, raportat la perioada echivalentă a anului 2019. Mai e informația că nivelul investițiilor publice, deși suntem în criză economică generată de criza sanitară, e cel mai mare din ultimii zece ani.

Noi, încă, de la instalare, am spus că vrem să schimbăm filosofia de guvernare, să nu susținem creșterea economică printr-o creștere artificială a cererii și a consumului, prin pârghii guvernamentale, adică prin creșteri de venituri care stau la îndemâna Guvernului, ci vrem să susținem dezvoltarea eocnomică prin investiții, prin creșterea competitivității, prin inovare și cercetare, prin crearea unui climat favorabil afacerilor și investițiilor private. Rezultatul trebuie să fie o creștere economică solidă, sustenabilă”, a declarat premierul.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu,tot mai optimist privind revenirea economiei românești

Pe 13 octombrie, ministrul Finanațelor, Florin Cîțu anunțacă valoarea investiţiilor înregistrate în România, în primele nouă luni din 2020, e de 30 de miliarde de lei. Liberalul a subliniat că aceasta este cea mai mare sumă investită din ultimii zece ani și că România e singurul stat UE în care investițiile au avut o contribuție pozitivă la dinamica Produsului Intern Brut, în primul semestru al acestui an.

Miercuri, liberalul a susținut că noile date statistice referitoare la producția industrială indică faptul că acest sector își revine din criza provocată de pandemia de coronavirus: „Industria a fost distrusă de trei ani de guvernare socialistă. Intrase în recesiune la începutul anului 2019. Acum toate semnele arată, fără dubiu, că la finalul trimestrului 2 sau începutul trimestrului 4, pentru prima oară în doi ani dinamica sectorului industrial o să fie pozitivă. Un lucru foarte important având în vedere contextul economic prin care trecem”.

Totuși, pe fondul crizei economice generate de epidemia de coronavirus,Eurostat arată că producţia industrială a scăzut în primele opt luni ale anului atât ca serie brută, cu 13,7%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 14,2%, comparativ cu perioada similară din 2019

Recent,șeful Guvernului a insistat că epidemia vine și cu anumite oportunități care nu trebuie ratate. Orban a afirmat că putem construi o economie mai puternică și mai prietenoasă cu mediul, valorificând noile tehnologii și digitalizarea, și putem clădi un sistem de sănătate mai performant și mai capabil să reziste crizelor.

„Pe scurt, putem moderniza România şi renaşte din această criză, precum legendara pasăre Phoenix”,a punctat el.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:08 - Joe Biden, prima reacție după percheziția efectuată de FBI la reședința lui Donald Trump: „Știm că sunt unii care se concentrează mai mult pe căutarea puterii”
23:49 - Deși în conflict din cauza alegerilor, fostul vicepreședinte Mike Pence îl susține pe Trump în legătură cu percheziția FBI
23:46 - Rusia acuză SUA de „escaladare inutilă și nerezonabilă” privind tratatul pentru reducerea armamentului strategic: „A arătat ca o provocare fățișă”
23:23 - Turiști români, amendați după ce au fost prinși pe aeroport cu nisip, pietre și scoici, furate de pe plajele din Sardinia
23:17 - Picturi cu Mihai Viteazul și stemele Regatului României, descoperite la renovarea Universității de Medicină din Târgu Mureș. Erau „sub actuala zugrăveală”, spune rectorul (FOTO)
23:05 - Detaliile crimei din Argeş şochează anchetatorii! „Este dramatic!”
23:00 - Banchiza din Antarctica a ajuns la cea mai mică suprafaţă înregistrată vreodată, în istoria măsurătorilor din satelit
22:49 - Președinta Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, despre anunțul lui Alexandru Rafila: Ne dă peste cap toate programările. Un coleg a primit 380 de mesaje într-o zi de la pacienți după anunț (VIDEO)
22:20 - UPDATE: Masacru în Argeş. Cinci oameni ucişi de un bărbat cu probleme psihice!
22:07 - Suporterii lui CSA Steaua i-au cerut demisia lui Vasile Dîncu. Ultrașii au trecut și la amenințări: „N-am scăpat de Gigi ca să dăm de voi. Ori vă faceți treaba, ori va fi război” (FOTO)