ALDE ia în calcul ieşirea de la guvernare. Câţiva membri ai partidului ar vrea să intre în PNL

ALDE ia în calcul ieşirea de la guvernare. Câţiva membri ai partidului ar vrea să intre în PNL
Sursă foto: Călin Popescu Tărcieanu / Facebook

Mai mulți lideri ALDE iau în calcul ieșirea partidului de la guvernare şi intrarea în PNLca urmare a ratării alegerilor europarlamentare, relatează G4Media.ro, care citează surse din cadrul Partidului.

Potrivit sursei citate, motivul pentru care s-ar dori ieşirea de la guvernare ar fi distanţarea de PSD cu scopul salvării imaginii Partidului, afectată grav de decizia de fi singura formaţiune care a boicotat referendumul pe justiție.

La alegerile europarlamentare, ALDE a obţinut doar 4,2% şi nu a prins, deci, niciun loc în cadrul Parlamentului European. Este, de altfel, singurul partid parlamentar care a ratat pragul de 5% la alegeri

Mai mult decât atât, unii lideri ALDE ar lua în calcul o eventuală întoarcere în Partidul Naţional Liberal (PNL) și ar fi început negocieri în acest sens.

În situaţia în care aceste planuri se vor concretiza, ALDE s-ar retrage de la guvernare, iar PSD ar pierde majoritatea parlamentară, ceea ce crește posibilitatea ca o moțiune de cenzură să fie votată.

Liderul partidului, Călin Popescu Tăriceanu, l-a avut strateg de campanie pe Dorin Marian.

ALDE nu este singura formaţiune politică cu schimbări subite de poziţie, ca urmare a alegerilor. Luni, au apărut informaţii potrivit cărora preşedintele Pro România, Victor Ponta, ar vrea să obțină funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor pentru Sorin Cîmpeanu. Şi că pentru a atinge acest obiectiv, ar fi dispus să negocieze și să se alieze cu PSD și ALDE.

Ultima oră
18:51 - Incendiu violent joi seară în județul Prahova. Mai multe case au fost cuprinse de flăcări
18:50 - Comisia Europeană: WhatsApp trebuie să informeze mai bine utilizatorii cu privire la utilizarea datelor lor cu caracter personal / Avertismentul comisarului pentru Justiție
18:47 - Moțiune de cenzură în Grecia după ce ninsoarea a blocat drumurile din țară. „Mii de oameni lăsați la cheremul vremii rele” (VIDEO)
18:37 - Antena 1 pregătește o nouă emisiune. Ce vedete vor participa la „Dancing on ice – Vis în doi”
18:35 - Noul selecționer speră la EURO 2024. Edi Iordănescu: O să dau tot ce am mai bun pentru echipa națională și la final să dea Dumnezeu să mergem împreună în Germania pentru turneul final
18:29 - Curtea Supremă a decis: Furtul comis cu masca de protecție pe față reprezintă furt calificat
18:17 - Imaginea Poștei Române, folosită prin SMS-uri în atacuri informatice. „Scenariul propus de atacatori este clasic”
18:09 - Dan Vîlceanu: România și-a îndeplinit obiectivele din PNRR până în prezent. Suntem, probabil, singurul stat care are implementat un sistem IT pentru monitorizarea Planului (VIDEO)
18:04 - Dan Vîlceanu: Nu există niciun fel de discuție privind renegocierea PNRR / 9,4% din PIB, cel mai mare procent alocat pensiilor până acum. Trebuie să ne concentrăm pe reforma sistemului și pe eliminarea inechităților (VIDEO)
18:04 - Alexandru Arșinel s-a pensionat. Contractul său de consilier artistic la Teatrul Constantin Tănase nu a mai fost prelungit