Marcel Ciolacu: PNL are o agendă total separată față de agenda românilor din prezent. Toate deciziile Guvernului în acest moment au un substrat politic și o dorință de a câștiga alegerile (VIDEO)

Marcel Ciolacu: PNL are o agendă total separată față de agenda românilor din prezent. Toate deciziile Guvernului în acest moment au un substrat politic și o dorință de a câștiga alegerile (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Călin

Marcel Ciolacu, președintele PSD, consideră că sănătatea românilor ar trebui să fie „prioritatea numărul 1” a tuturor politicienilor. „Nu putem vorbi nici de Educație, nici de locuri de muncă, nici de nivel de trai, de absolut nimic dacă nu depășim această criză sanitară”, a subliniat social-democratul, luni seară, în direct pe B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Marcel Ciolacu, în direct pe B1 TV: Prioritatea numărul 1 este clar sănătatea românilor

Întrebat de Tudor Mușat cu ce gând a plecat cu pactul pentru Sănătate, Marcel Ciolacu a răspuns: „Ar trebui în primul rând o altă comunicare, ar trebui să vedem care sunt prioritățile. Prioritatea numărul 1 este clar sănătatea românilor și din partea noastră, și a tuturor politicienilor presupun că nu este altă prioritate. Am văzut prioritățile PNL – și în starea de urgență au fost să devalizeze bugetul național. Am văzut în raportul Curții de Conturi. Acum vedem că prioritatea Guvernului au rămas alegerile. Cel puțin Partidul Național Liberal are o agendă total separată față de agenda românilor din acest moment. Nu putem vorbi nici de Educație, nici de locuri de muncă, nici de nivel de trai, de absolut nimic dacă nu depășim această criză sanitară”.

Întrebat ce ar trebui să se întâmple mai exact printr-un pac pentru Sănătate, președintele PSD a explicat: „Să vedem în primul rând care sunt urgențele. Toată lumea să nu mai comunice absolut nimeni decât să stabilim cine comunică din acest moment și să lăsăm specialiștii să comunice, să retragem politicienii, pe comunicarea cel puțin în ceea ce privește pandemia, și să vedem care sunt prioritățile medicilor, sistemului sanitar. Mai avem o săptămână și sistemul e aproape… toți specialiștii spun același lucru, se blochează”.

Marcel Ciolacu susține că „există exemple în Europa în acest moment în care politicienii nu își dau cu părerea în ceea ce privește pandemia”. Întrebat dacă nu cumva cetățeanul ar trebui să știe că este reprezentat de cineva, el a răspuns: „Stabilești cine comunică. Noi ce vrem, să facem lucrurile la fel și ne așteptăm la alte efecte? E definiția idiotului. E clar că trebuie să schimbăm ceva. Sunt mai multe măsuri pe care ar trebui să le luăm”.

„Cât timp exemplul Guvernului este unul care arată numai un interes politic, toate deciziile Guvernului în acest moment au un substrat politic și o dorință de a câștiga alegerile, românii să nu se aștepte la ceva mai bun. Direcția în care ne îndreptăm nu este cea corectă”, a mai declarat Marcel Ciolacu, președintele PSD.

Urmăriți B1TV.ro și pe