Marcel Vela: „Bătălia cu noul coronavirus nu a fost câştigată. Momentul victoriei este mai aproape sau mai departe, în funcţie de fiecare dintre noi” (VIDEO)

Marcel Vela: „Bătălia cu noul coronavirus nu a fost câştigată. Momentul victoriei este mai aproape sau mai departe, în funcţie de fiecare dintre noi” (VIDEO)
Captură Video

Ministrul de Interne a ținut să le mulțumească din nou românilor pentru modul în care s-au comportat de la debutul epidemiei de coronavirus. Marcel Vela a repetat că bătălia cu acest dușman nu este câștigată încă și a făcut un nou apel la responsabilitate și la unitate. Ministrul a mai afirmat că depinde de fiecare dintre noi cât de rapid vor reveni lucrurile la normal.

Stare de alertă în România. Marcel Vela îndeamnă la responsabilitate și unitate

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a transmis vineri, într-un mesaj video pe Facebook, faptul că bătălia noastră cu SARS-CoV-2 nu a ajuns la final și că depinde de fiecare dintre noi când anume se va produce acest sfârșit.

„Vreau să vă spun un mulţumesc din tot sufletul. Am purtat cu toţii pe umeri o responsabilitate imensă și o purtăm în continuare. Miza acestei bătălii este cel mai de preţ dar al fiecărei zile: sănătatea. Toate îşi pierd valoarea atunci când omul pierde sau îşi pune în pericol sănătatea. Bătălia cu noul coronavirus nu a fost câştigată. Momentul victoriei este mai aproape sau mai departe, în funcţie de fiecare dintre noi”, a declarat Marcel Vela.

Din nou, acesta a îndemnat la responsabilitate față de noi și față de cei din jurul nostru.

„Rămâne la latitudinea noastră cum să ne comportăm în fiecare zi din viitor, pentru că acest comportament va duce mai aproape sau mai departe normalitatea şi viaţa de dinainte”, a insistat ministrul liberal.

Marcel Vela a mai afirmat că această perioadă dificilă a arătat că putem fi uniți. Și-a manifestat apoi speranța că vom da și pe viitor dovadă de acest spirit de solidaritate astfel încât, la final, să ieșim cu toții învingători: „Cum nu există viitor fără prezent, nu poate exista o naţiune puternică fără unitate şi poate că acum am arătat mai mult ca oricând faptul că putem să fim uniţi. Îmi doresc să arătăm acest lucru şi în continuare şi să ne purtăm în fiecare zi unul altuia de grijă, prin respectarea măsurilor anunţate, astfel încât, la final, să fim cu toții învingători”.

Ministrul a răspuns apoi mai multor întrebări pe care le-a primit despre epidemia de coronavirus și reglementările din perioada stării de alertă.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Epidemie de coronavirus în România – Cele mai recente date

În țara noastră au fost depistate cu SARS-CoV-2 un număr de 16.437 de persoane. Dintre acestea, 1.070 au decedat, iar peste 200 sunt internate în secțiile de Terapie Intensivă. În schimb, alte 9.370 au fost declarate vindecate și externate, arată cel mai recent bilanț al epidemiei prezentat de Grupul de Comunicare Strategică vineri, ora 13.00.

Până la acel moment, la nivel național au fost prelucrate 294.601 teste. 14.441 de români erau în carantină instituționalizată, în timp ce alți 14.791 erau în izolare la domiciliu, sub supraveghere medicală.

De la izbucnirea epidemiei, în România au fost deschise 578 de dosare penale pentru comiterea infracțiunii de zădărnicire a combaterii bolilor.

Dincolo de granițe, 2.887 de conaționați au fost depistați pozitiv cu coronavirus, 22 s-au vindecat și 103 au murit.

Vreme de două luni, România a fost în stare de urgență din cauza acestei epidemii. Mijlocul lui mai a marcat trecerea la starea de alertă și începutul unui proces de relaxare treptată a restricțiilor ce au fost impuse pentru limitarea răspândirii COVID-19.

Joi seară au fost anunțate reglementările în vigoare pe perioada stării de alertă. Una dintre ele prevede că românii au voie să circule fără declarație pe proprie răspundere în interiorul localităților, dar au nevoie de un astfel de document pentru deplasarea între localități. Modelul declarației pe proprie răspundere poate fi descărcat de aici.

Tags:
Ultima oră
00:18 - Raed Arafat: DSU nu se bagă peste Ministerul Sănătăţii, atribuțiile sale sunt stabilite prin lege/ DSU nu este un om. Dacă deranjează şeful – păstrezi sistemul, scapi de om
00:03 - Cornel Constantiniu cedează în fața bolii. Artistul nu mai poate vorbi
23:59 - Dosare penale de ucidere din culpă în cazurile a 13 pacienți COVID-19 decedați la secția ATI a Spitalului Județean din Sibiu
23:31 - Daniel Funeriu, despre testarea COVID a copiilor: Dacă elevii și profesorii germani pot să facă acest lucru, nu cred că suntem noi mai slab dotați / E nevoie de un efort suplimentar al tuturor / Anul școlar trebuie prelungit (VIDEO)
23:29 - Elena Merișoreanu a primit o veste ce i-a schimbat viața! Artista nu a mai putut să iasă pe scenă
23:11 - Ce spune Gina Pistol, despre revenirea la „Asia Express”: „Se duce o luptă în mine”
22:53 - Daniel Funeriu: Politicianul român vrea descentralizare când vine vorba să cheltuiască bănuții de la Guvern. Când trebuie să-și asume responsabilități, brusc nu-i capabil să ia simple decizii (VIDEO)
22:52 - Răzvan Simion vorbește, pentru prima dată, despre cuceririle sale amoroase „Mi-a fost foarte greu”
22:47 - Kelemen Hunor: I-am cerut ambasadorului Germaniei să sprijine aderarea României la Schengen şi încetarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare
22:17 - Cristian Diaconescu (PMP): România putea beneficia cu trei luni mai devreme de primii bani din PNRR. Prostia și hoția nu sunt scuze (VIDEO)