Ministerul Mediului lansează „Vinerea Verde” / Premierul Florin Cîțu, ministrul Tanczos Barna și ministrul Bogdan Gheorghiu, printre oficialii care au anunțat că se alătură campaniei

Ministerul Mediului lansează „Vinerea Verde” / Premierul Florin Cîțu, ministrul Tanczos Barna și ministrul Bogdan Gheorghiu, printre oficialii care au anunțat că se alătură campaniei
foto simbol: Pixabay

Ministerul Mediului lansează astăzi, 12 martie, campania „Vinerea Verde”, o inițiativă despre care spune că este menităsă reducă poluarea cauzată de transportul cu mașinile personale în marile orașe.

Ministerul Mediului lansează campania „Vinerea Verde”

„Sub sloganul «STOP! Azi mașina stă pe loc!», această campanie încurajează utilizarea transportului alternativ de către angajații din instituțiile publice în scopul reducerii poluării și implicit, a emisiilor de carbon. «Vinerea Verde»își propune ca până la sfârșitul acestui an, cel puțin unul din patru angajați să vină în ultima zi lucrătoare a săptămânii la serviciu pe jos, cu bicicleta sau cu transportul în comun și să renunțe astfel, pentru o zi, la autoturismul personal”, se arată în comunicatul transmis joi de Ministerul Mediului.

Ministrul Tanczos Barna a anunțat că, pe perioada șederii în București, în fiecare vineri se va deplasa fie cu bicicleta, fie cu transportul în comun, fie pe jos.

Premierul se alătură campaniei. Florin Cîțu merge vineri pe jos

Prim-ministrul Florin Cîțu se numără printre demnitarii care au anunțat că se alătură campaniei „Vinerea Verde”. Premierul spune că merge pe jos de foarte multe ori și a anunțat că la fel se va întâmpla și vineri.

„Merg pe jos de foarte multe ori. În timpul săptămânii, când vremea e frumoasă, merg pe jos. Așa voi merge și vineri, nu e ceva nou pentru mine”, spuneFlorin Cîțu.

Întrebat dacă va merge pe jos chiar și dacă ninge, premierul a răspuns: „Da, merg tot pe jos. Îmi iau o geacă”.

El a fost întrebat cum se va deplasa vineri și la „Actualitatea” cu Tudor Mușat, unde a fost invitat joi seară.

„I-am spus şi lui Tanczos Barna că eu vin de foarte multe ori pe jos la birou, dar îmi pare bine că a instituit şi acest lucru să fie oficial. Fac acest lucru de multe ori, merg pe jos. Vorbesc cu bucureştenii. Mă opresc şi vorbesc. Mă recunosc şi cu mască şi cu şapca mea, văd că mă recunosc şi cu aceste elemente. Până la urmă este ok. Mai stau şi mă mai opresc şi la cafenele, mă opresc şi mai beau o cafea, mănânc. Deci ies, nu mă ascund deloc”, a răspuns Florin Cîțu.

Ministrul Culturii participă și el la „Vinerea Verde”. Bogdan Gheorghiu va încuraja cât mai mulți angajați ai ministerului să facă același lucru

Ministrul Bogdan Gheorghiu a anunțat că va merge la birou cu metroul și pe jos.

„Salutăm astfel iniţiativa verde a MMAP şi vom încuraja cât mai mulţi angajaţi ai ministerului să se alăture acestui program”, a transmis ministrul, potrivit unui comunicat de presă.