Guran, în ianuarie: „Barna va trebui să joace un rol important în campaniile viitoare” / Guran în octombrie, despre „deșteptul de Barna”: „Nu distruge doar USR. Distruge și speranțele noastre” (VIDEO, FOTO)

Guran, în ianuarie: „Barna va trebui să joace un rol important în campaniile viitoare” / Guran în octombrie, despre „deșteptul de Barna”: „Nu distruge doar USR. Distruge și speranțele noastre” (VIDEO, FOTO)
Foto: Dan Barna / Facebook

Moise Guran a anunțat, miercuri seară, că renunță definitiv la cariera de jurnalist, pentru că nu mai poate sta pe margine, și se va implica în politică. Mai precis, se va înscrie în USR și va contribui la procesul de fuziune a Uniunii cu PLUS. De altfel, acesta a precizat că va avea discuții chiar de acum cu partenerii de alianță ai USR-iștilor. A făcut toate aceste afirmații într-o conferință de presă comună cu liderul Uniunii Salvați România, Dan Barna. Același Barna pe care l-a criticat dur în precampanie și în campania pentru prezidențiale și același Barna despre care, cu doar câteva luni înainte, scria că „nu distruge doar USR. Distruge și speranțele noastre de schimbare a României”.

„Eu am considerat că Dacian Cioloș ar fi fost un candidat mai bun la prezidențiale, având în vedere contextul de la vremea respectivă. În momentul de față, însă, Dan Barna a luat 15% la prezidențiale. Nu e puțin. Nu e deloc puțin și cred că Dan Barna va trebui să joace un rol important în continuare în campaniile viitoare, având acest capital politic care nu e de lepădat. Alegerile prezidențiale au trecut. Acum ne concentrăm pe ceea ce urmează. Dan Barna e un om cu 15% voturi numărate”, a declarat fostul jurnalist Moise Guran, în conferința în care a anunțat implicarea în politică de partea USR-PLUS.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Sursă Video: USR Youtube

Într-un articol din 18 octombrie 2019, însă, Guran îl acuza pe Barna nici mai mult nici mai puțin decât că distruge USR.

Sursă Foto: Moise.ro

„Barna nu distruge doar USR. Distruge și speranțele noastre de schimbare a României” – este titlul unui articol publicat de Moise Guran, la vremea aceea încă jurnalist, pe blogul său.

„Observați faptul că radicalizarea poziției USR s-a produs mai ales după apariția dezvăluirilor împotriva lui Dan Barna și au fost și insuflate de acesta, la acea conferință ținută din camera de hotel. USR s-a transformat în Uniunea Salvați-l pe Barna, cum i-a zis domnul CTP”, arăta el în articol.

Tot acolo, Moise Guran a mai făcut referiri la „deșteptul de Barna și consultanții săi fără minte”, care „nu înfundă PSD-ul ci abia îl salvează”.

„Mai mult, să confunzi cele câteva minți calamitrate (să ne amintim că Barna a fost votat intern de doar șase mii din cei 16 mii de membri pe care USR pretinde că îi are) cu cele două milioane de voturi pe care USR le-a primit la europarlamentare, să presupui că acei două milioane sau mai mulți se vor alinia pe ambiția ta de copil care se pune în cur la mall și plânge până îi ia tac-su iphonu ală care costă cât banii familiei pe două luni, asta arată doar o penibilă desprindere de realitate. Barna se și faultează singur în mesajul ăla în care spune că PNL-ul le-ar da orice numai să se pună la remorca lor… Păi dacă ți-ar da orice, de ce nu obții de la ei exact ce ne trebuie tuturor, măi Barna? Intri la guvernare și obții la schimb asumarea răspunderii viitorului guvern pe desființarea SIIJ, pe reforma PNDL, pe relansarea economiei… Îți dai seama că ai refuzat toate astea doar pentru că nici tu nu crezi în scopul pentru care ceri voturile românilor?”, mai nota Guran, în contextul în care Guvernul Dăncilă picase prin moțiune de cenzură, iar USR-ul condus de Dan Barna era criticat pentru refuzul de a ajunge la Palatul Victoria, într-un guvern minoritar și extrem de expus tirurilor majorității PSD-iste din Parlament.

Sursă Foto: Moise.ro

Și Moise Guran, în 11 noiembrie 2019:

Sursă Foto: Moise.ro

Sursă Foto: Moise.ro

Ultima oră
16:17 - Tribunalul București a suspendat greva de la STB și a dispus reluarea activității
16:07 - Lupta împotriva traficului de persoane, o prioritate pentru Guvern. Nicolae Ciucă: Vreau să mă asigur că avem o coordonare solidă de la nivelul Cabinetului
16:04 - Stadiul lucrărilor de reabilitare la Hotelul Concordia, locul unde s-a pecetluit Unirea Principatelor: Clădirea îşi va recăpăta farmecul de altădată, după ce a ajuns o ruină
15:59 - Valeriu Gheorghiţă: Protecţia după doza booster crește cu 60% faţă de infecţia cu Omicron și cu 90% faţă de cazurile severe și deces (VIDEO)
15:46 - O mare victorie: Indexarea alocațiilor pentru copii în Austria încalcă legea UE!
15:30 - Marcel Ciolacu, replică la acuzațiile aduse de liberali ministrului Sănătății: Am să-i solicit lui Alexandru Rafila să-și ceară scuze că nu mai sunt 500 de decese pe zi (VIDEO)
15:23 - Marcel Ciolacu: Evaluarea miniștrilor, dacă dorim să trăim într-o țară normală, o face primul-ministru. Eu cred că România are nevoie de această coaliție (VIDEO)
15:21 - Acuzații grave, aduse la adresa lui Cătălin Zmărăndescu. Cum ar fi încălcat regulamentul de la Survivor România 2022
15:17 - Marcel Ciolacu, după întâlnirea cu ambasadoarea Franței: I-am transmis să facem din aderarea României la spațiul Schengen o prioritate în mandatul președinției franceze a Consiliului UE
15:11 - Motivul incredibil pentru care Jason Momoa și Lisa Bonet se despart după 16 ani. Totul a pornit de la vaccin