Monica Anisie, ministrul Educației: Inspectoratele școlare încă nu au semnalat probleme care să pună în pericol desfășurarea Evaluării Naționale (VIDEO)

Monica Anisie, ministrul Educației: Inspectoratele școlare încă nu au semnalat probleme care să pună în pericol desfășurarea Evaluării Naționale (VIDEO)

Monica Anisie, ministrul Educației, a oferitluni dimineață, în timpul Știrilor B1 TV, primele detalii despre proba la Limba și Literatura Română din cadrul Evaluării Naționale 2020. Până la această oră, susține demnitarul, inspectoratele școlare încă nu au semnalat probleme care să pună în pericol desfășurarea examenului. Între timp, pe B1.RO au apărut și subiectele pe care le-au întâlnit elevii în debutul așa-zisului test de capacitate.

Evaluarea Națională 2020. Monica Anisie, ministrul Educației, primele detalii despre examenul la limba română, în direct pe B1 TV

„Proba a început la ora 9 și, până la acest moment, nu s-au semnalat de către inspectoratele școlare probleme care să pună în pericol desfășurarea probei de Limba și Literatura Română. La momentul acesta nu avem semnale din partea inspectoratelor școlare referitoare la probleme cu organizarea și desfășurarea probei. Totodată, menționez că până la această oră inspectoratele școlare nu au prezentat dacă au fost copii care au avut temperatură peste 37,3 (n.r. – exprimată în grade Celsius). După ora 9.30 vom avea și aceste date. Referitor la subiectele de la proba de Limba și Literatura Română, acestea au urmărit structura pe care elevii au exersat-o deja, prin textele de antrenament publicate de Ministerul Educației. După cum bine se știe, programa pentru Evaluarea Națională a suportat modificări, astfel încât elevii să nu fie, în niciun fel, puși într-o situație neplăcută la examen. Am luat măsura ca acele conținuturi din programa pentru Evaluarea Națională, conținuturi pe care trebuiau să le studieze pe semestrul al II-lea, să fie scoase din programa de examen”, a declarat Monica Anisie.

Ea a subliniat că „Ministerul Educației, împreună cu inspectoratele școlare, dar împreună și cu autoritățile publice locale, cu toții am luat măsuri în așa fel încât copiii să fie în siguranță”.

Întrebată dacă modalitatea de corectare a lucrărilor se va diferenția și ea față de cea din anii precedenți, Monica Anisie, ministrul Educației, a răspuns: „Ministerul Educației, împreună cu inspectoratele școlare, dar împreună și cu autoritățile publice locale, cu toții am luat măsuri în așa fel încât copiii să fie în siguranță”.

Nu în ultimul rând, Monica Anisie a vorbit și despre redeschiderea grădinițelor, eveniment care deși era planificat pentru relaxarea din 15 iunie, a fost ușor întârziat de absența normelor. Demnitarul a subliniat că „Ministerul Educației a realizat aceste norme și probabil că în curând vor fi finalizate, împreună cu Ministerul Sănătății și Ministerul Muncii”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Evaluarea Națională 2020 debutează odată cu a treia etapă de relaxare a restricțiilor

Evaluarea Națională 2020 se desfășoară sub auspiciile pandemiei de coronavirus, astfel că examenele se desfășoară în condiții cu totul speciale. Deși chiar luni România intră în a treia etapă de relaxare a restricțiilor de la începutul crizei COVID-19, președintele Klaus Iohannis a făcut apel la prudență și a explicat că se impune prelungirea stării de alertă.

„Vedeți că sunt măsuri care, probabil, vor trebui impuse și în viitor, nu doar 15 zile. Dacă lucrurile merg bine, și sper să meargă așa, atunci vom avea după două săptămâni încă o fază de relaxare. Ne gândim să mai permitem și alte activități, care chiar acum încă nu sunt posibile. Ca de exemplu, portul măștii sau distanțarea, sau ordinele comune ale miniștrilor ca să reglementeze anumite domenii, în domeniul medicinei, în domeniul învățământului șamd. Aceste sunt necesare în continuare, ele reglementează, nu afectează viața oamenilor, în sensul că nu permit activități. Până la urmă, aproape toate activitățile vor fi posibile, dar fără acest instrument niciun guvern nu poate să reacționeze atunci când apare o problemă”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

știre în curs de actualizare

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
22:54 - Copil dispărut în Galați a fost găsit în Gara de Nord. Românii au primit mesaj RoAlert
22:53 - Marin Gherman: Am văzut o oarecare schimbare de paradigmă în ce a spus Putin. E destul de primejdios. S-a ajuns prea departe în acest vis al unui om care nu gândește la viitor, ci trăiește în trecut (VIDEO)
22:46 - Saveta Bogdan, reacție surprinzătoare la bătaia dintre Anamaria Prodan şi Reghecampf: „Eu i-aș zice să se liniștească…”
22:29 - Presa din Spania susține că Iker Casillas și Shakira formează un cuplu / Ce reacție a avut fostul portar
22:27 - Joe Biden: „America şi aliaţii săi nu vor fi intimidaţi de Putin şi de cuvintele sale nechibzuite”
22:09 - Câte zeci de mii de euro a scos Mario Fresh din buzunar pentru noua sa mașină: „Când munca dă roade”
21:57 - Jurnalistul Marin Gherman, despre anunțul anexării teritoriilor ucrainene: „Evenimentul de astăzi trebuia să fie o mare sărbătoare pentru Rusia, dar ne-a adus aminte de un priveghi”
21:56 - Vladimir Putin a cântat la concertul de anexare din Piața Roșie: „Victoria va fi a noastră” (VIDEO)
21:37 - Bogdan Paraschiv, subsecretar de stat: Guvernul, și mai ales Ministerul Familiei, sprijină tinerii și familiile la început de drum prin programele Student Invest și Family Start (VIDEO)
21:35 - Autoritățile din regiunea natală a ministrului rus al Apărării Serghei Șoigu vor distribui o oaie, doi saci de cartofi și varză familiilor bărbaților mobilizați