Nelu Tătaru: Evaluăm posibilitățile să avem personal din afara țării – medici români care vor să se întoarcă / Haideți să respectăm regulile ca să avem un număr scăzut de cazuri și să se poată odihni un pic și personalul medical (VIDEO)

Nelu Tătaru: Evaluăm posibilitățile să avem personal din afara țării – medici români care vor să se întoarcă / Haideți să respectăm regulile ca să avem un număr scăzut de cazuri și să se poată odihni un pic și personalul medical (VIDEO)
Foto: gov.ro

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a anunțat că există discuții în prezent pentru aducerea de personal medical din străinătate. În exclusivitate pentru B1 TV, miercuri, demnitarul liberal a precizat că este vorba despre „medici români care vor să se întoarcă”, dar până la revenirea lor în țarp „recomandarea rămâne aceeași” – „haideți să respectăm niște reguli ca să avem un număr scăzut de cazuri, un număr scăzut de cazuri care ajung în Terapie Intensivă și atunci și personalul medical să se poată odihni un pic”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Nelu Tătaru, despre situația personalului medical din spitalele românești, în exclusivitate pentru B1 TV

„În acest moment suntem la o evaluare a posibilităților să avem personal din afara țării – medici români care vor să se întoarcă. Avem aceste discuții în acest moment, dar până a putea beneficia de experiența și profesionalismul celor din afară, mergem în continuare cu ce avem în țară și – tocmai în acest context în care sunt aceeași oameni pe care îi avem de opt luni îi adaptăm la tot mai multe paturi de Terapie Intensivă – recomandarea rămâne aceeași, haideți să respectăm niște reguli ca să avem un număr scăzut de cazuri, un număr scăzut de cazuri care ajung în Terapie Intensivă și atunci și personalul medical să se poată odihni un pic. Avem, totuși, opt luni de zile”, a declarat Nelu Tătaru, ministrul Sănătății.

Întrebat dacă se poate spune că secțiile de Terapie Intensivă sunt traversate de un deficit de personal, Nelu Tătaru a explicat: „În acest moment, avem o reevaluare a tot ce înseamnă personal de Terapie Intensivă și adaptarea prin detașări acolo unde este nevoie. Avem diferite transmiteri în comunitate și efectiv ca și diferite numerele de cazuri care sunt în fiecare județ în parte, și atunci adaptăm în funcție de județul respectiv și necesarul de personal”.

În aceeași serie de declarații făcute în exclusivitate pentru B1 TV, ministrul Nelu Tătaru a abordat și alte subiecte, precum evoluția epidemiei și situația secțiilor de Terapie Intensivă din țară.

Referitor la specialiștii din secțiile ATI, care reclamă că tragedia de la Piatra Neamț s-ar putea repeta oricând și în alte spitale, având în vedere că, deși există aparatură modernă, clădirile sunt foarte vechi,Nelu Tătarua răspuns: „Tocmai de aceea, după ce o săptămână și jumătate au fost în spitale, în terapiile intensive, doar unitățile Ministerului Sănătății de la Inspecția Sanitară de Stat, de luni s-au alăturat și cele de la ISU și de la Agenția Națională a Medicamentului, care verifică – pe de o parte, cei de la ISU, că ține de apanajul lor, tot ce înseamnă rețele electrice, din partea ANMDM se evaluează tot ce înseamnă aparatură medicală, ca și proveniență și ca și mentenanță, precum și circuitele de gaze medicale. Sunt evaluate toate spitalele, începând cu spitalele județene, și COVID, și non-COVID, toate cu terapiile intensive”.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe