Nicușor Dan a depus o coroană de flori în memoria victimelor Revoluției: Suntem datori să luptăm, să facem România pe care au visat-o (VIDEO)

Nicușor Dan a depus o coroană de flori în memoria victimelor Revoluției: Suntem datori să luptăm, să facem România pe care au visat-o (VIDEO)

Nicușor Dan, Primarul General al Capitalei, a depus, luni dimineață, o coroană de flori, în Piața Universității, în memoria victimelor Revoluției din decembrie 1989.

„Am depus o coroană de flori în memoria eroilor din decembrie 1989. Le datorăm libertatea, le datorăm democrația, le datorăm faptul că putem să circulăm în lume. Le datorăm România de azi așa cum e ea, cu bune și cu rele. Suntem datori față de ei să luptăm cu toții din puternile pe care le avem, să facem România pe care au visat-o”, a declarat Nicușor Dan.

Primarul General a aprins o lumânare și a ținut un scurt moment de reculegere.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

21 decembrie e ziua în care, în fiecare an, oficialii statului ajung în Piața Universității, pentru a depune coroane de flori în memora celor care și-au dat viața pentru democrație și pentru libertate.

Pe 21 decembrie 1989, Nicolae Ceaușescu a organizat un miting de susținere PCR, dar s-a lovit de o atitudine ostilă din partea mulțimii. Forțele represive au început să tragă în demonstranți, au fost arestați peste 1.200 de protestatari.

A doua zi, șeful Securității, Iulian Vlad, și noul ministru al Apărării, Victor Atanasie Stănculescu, nu au aplicat ordinele de luptă ale dictatorului, iar sediul Comitetului Central a fost înconjurat de 80.000 de manifestanți. Stănculescu a cerut soților Ceaușescu să fugă cu un elicopter. Acesta a fost, de fapt, momentul în care a picat regimul comunist. Evenimentul s-a petrecut în jurul orei 12:00.

Soții Ceaușescu au fost capturați aproape de Târgoviște. Într-un simulacru de proces, cei doi au fost condamnați la moarte și executați în prima zi de Crăciun.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
22:54 - Copil dispărut în Galați a fost găsit în Gara de Nord. Românii au primit mesaj RoAlert
22:53 - Marin Gherman: Am văzut o oarecare schimbare de paradigmă în ce a spus Putin. E destul de primejdios. S-a ajuns prea departe în acest vis al unui om care nu gândește la viitor, ci trăiește în trecut (VIDEO)
22:46 - Saveta Bogdan, reacție surprinzătoare la bătaia dintre Anamaria Prodan şi Reghecampf: „Eu i-aș zice să se liniștească…”
22:29 - Presa din Spania susține că Iker Casillas și Shakira formează un cuplu / Ce reacție a avut fostul portar
22:27 - Joe Biden: „America şi aliaţii săi nu vor fi intimidaţi de Putin şi de cuvintele sale nechibzuite”
22:09 - Câte zeci de mii de euro a scos Mario Fresh din buzunar pentru noua sa mașină: „Când munca dă roade”
21:57 - Jurnalistul Marin Gherman, despre anunțul anexării teritoriilor ucrainene: „Evenimentul de astăzi trebuia să fie o mare sărbătoare pentru Rusia, dar ne-a adus aminte de un priveghi”
21:56 - Vladimir Putin a cântat la concertul de anexare din Piața Roșie: „Victoria va fi a noastră” (VIDEO)
21:37 - Bogdan Paraschiv, subsecretar de stat: Guvernul, și mai ales Ministerul Familiei, sprijină tinerii și familiile la început de drum prin programele Student Invest și Family Start (VIDEO)
21:35 - Autoritățile din regiunea natală a ministrului rus al Apărării Serghei Șoigu vor distribui o oaie, doi saci de cartofi și varză familiilor bărbaților mobilizați