Nicușor Dan: "Sunt împotriva acceptării comportamentului homosexual în spațiul public". Un articol din anul 2000 şi consecinţele lui electorale

Nicușor Dan: "Sunt împotriva acceptării comportamentului homosexual în spațiul public". Un articol din anul 2000 şi consecinţele lui electorale
Foto: romaniacurata.ro

Se apropie alegerile locale şi odată cu acestea ies la iveală multe afirmaţii şi fapte uitate sau neștiute ale candidaților la Primăria Capitalei.

Amintim în acest context o declarație a lui Nicușor Dan, președintele Asociației Salvați Bucureștiul, din anul 2000. Acesta a scris într-un articol publicat de săptămânalul Dilema că este împotriva minorităților sexuale .

„Sînt împotriva acceptării comportamentului homosexual în spațiul public, în România. Consider că aceasta ultragiază valorile tradiționale și, astfel, identitatea mea colectivă, legitimă”, a spus Nicușor Dan în urmă cu 16 ani, scrie lacoltulstrazii.ro.

Acest articol a reînceput să circule acum pe internet, în condiţiile în care Nicuşor Dan este unul din candidaţii cu şanse reale la câştigarea Primăriei Capitalei.

Ulterior, în 2012, într-un interviu pentru Realitatea TV, Nicușor Dan a încercat să reducă importanța declarației sale din 2000.

În primul rând, e un articol scris în anul 2.000, deci acum 12 ani. În al doilea rând, articolul nu era împotriva homosexualităţii, ci era o opinie între majoritate şi minoritate în spaţiul public, identică cu chestiunea icoanelor în şcoli. Mi-am schimbat însă între timp această opinie şi sunt deschis faţă de toate minorităţile”, a spus președintele Asociației Salvați Bucureștiul după 12 ani în care, probabil, și-a dat seama că toată lumea iese la vot, înclusiv minoritățile sexuale.

“Unii se vor întreba ce legătură are homofobia lui Nicușor Dan cu candidatura lui la primărie. Legătura există și este foarte clară: sistemul valoric al unui individ este, de regulă, un sistem în care diferite valori și credințe sunt îmbinate într-un întreg coerent”, conchide sursa citată.

Urmăriți B1TV.ro și pe