Premierul Florin Cîțu și mai mulți membri ai Guvernului pleacă la Bruxelles pentru a negocia proiectele care vor primi finanțare prin PNRR: Prim-ministrul se întâlnește marți seară cu șefa Comisiei Europene

Premierul Florin Cîțu și mai mulți membri ai Guvernului pleacă la Bruxelles pentru a negocia proiectele care vor primi finanțare prin PNRR: Prim-ministrul se întâlnește marți seară cu șefa Comisiei Europene
Foto: gov.ro

Premierul Florin Cîțu pleacă, marți, la Bruxelles, împreună cu mai mulți membri ai Guvernului pentru a purta negocieri cu privire la proiectele cuprinse în Planul Național de Redresare și reziliență (PNRR), document care trebuie depus la Bruxelles până la finalul lunii mai.

Florin Cîțu și mai mulți miniștri merg la Burxelles pentru negocieri pe tema PNRR

Potrivit agendei prim-ministrului, Cîțu are programată marți seară o cină de lucru cu președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.Întâlnirea va avea loc la ora 20.15, ora României.

Negocierile proiectelor care vor primi finanțare prin PNRR vor avea loc miercuri, atunci oficialii români au programate întâlniri cu comisarii europeni.

Florin Cîțu spunea luni că Executivul trebuie să găsească soluții pentru acccelerarea creșterii economice, una dintre acestea fiind un PNRR ”de succes”.

România trebuie să depună PNRR la Bruxelles până la finalul lunii mai

14 state ale UE au depus deja la Bruxelles planurile naționale.

”Practic, până pe 1 iunie, el trebuie depus, 29 este ultima zi în care se poate trimite. Până acum, au trimis 14 țări. Unele dintre ele, și chiar dintre cele care au trimis, au cerut completări. Ce este foarte important este că acest plan este un adevărat Plan Marshall pentru România. Niciodată România, în istoria ei, nu a primit 30 de miliarde, mai precis 29,2 miliarde de euro, într-o formulă extrem de clară, pe care românii trebuie s-o știe ca să înțeleagă de ce e importantă apartenența noastră la UE”, a declarat europarlamentarul Rareș Bogdan, luni seară, într-o intervenție în cadrul emisiunii ”Dosar de politician”, de pe B1 TV.

”Cel mai important lucru, 14,5 miliarde din acești bani sunt bani nerambursabili, deci sunt granturi, iar celelalte 14,7 miliarde sunt bani pe care România îi ia cu o dobândă, fiți foarte atenți, de 0,5%, este cu 0,3 mai mult decât ia Comisia”, a mai spus Rareș Bogdan.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
13:31 - Diferențe de prețuri uriașe în Bulgaria față de România. Câți bani trebuie să scoată turiștii din buzunare pentru o cafea și un suc pe litoralul bulgăresc
13:29 - Guvernul a aprobat joi scăderea cu 50 de bani a prețului carburanților. Virgil Popescu: „Mă aștept ca în perioada următoare să vedem în piață companii care aplică această Ordonanță” (VIDEO)
13:10 - Plaja 3 Papuci din Constanța îi face concurență serioasă celei din Mamaia. Cât a ajuns să coste o bere la draft
12:58 - Generalul Cristian Barbu, despre retragerea rușilor de pe Insula Șerpilor: „Ultimul atac ucrainean a fost de o intensitate ieșită din comun și este clar că rușii au avut pierderi substanțiale” (VIDEO)
12:50 - Scăderea acțiunilor Gazprom a depășit 30% după decizia de neplată a dividendelor
12:36 - Reacția Chinei după ce a fost clasificată drept o „provocare” pentru interesele NATO: „Eforturi inutile”
12:36 - Sonia Argint, despre prietenia cu Andreea Bălan, după despărțirea dintre artistă și fratele ei: “Nu văd de ce ar dispărea, doar pentru că relația ei personală s-a schimbat”
12:27 - B1 TV va difuza, în premieră, documentarul „Campanii electorale care au făcut istorie”, duminică, de la ora 16:00
12:25 - Rusia abandonează Insula Șerpilor, după bombardamentele de precizie efectuate de Ucraina
12:19 - Plajele din Grecia tot mai solicitate de vedetele românești. Lili Sandu și partenerul ei sunt pe insula Mykonos