Premierul Florin Cîțu și mai mulți membri ai Guvernului pleacă la Bruxelles pentru a negocia proiectele care vor primi finanțare prin PNRR: Prim-ministrul se întâlnește marți seară cu șefa Comisiei Europene

Premierul Florin Cîțu și mai mulți membri ai Guvernului pleacă la Bruxelles pentru a negocia proiectele care vor primi finanțare prin PNRR: Prim-ministrul se întâlnește marți seară cu șefa Comisiei Europene
Foto: gov.ro

Premierul Florin Cîțu pleacă, marți, la Bruxelles, împreună cu mai mulți membri ai Guvernului pentru a purta negocieri cu privire la proiectele cuprinse în Planul Național de Redresare și reziliență (PNRR), document care trebuie depus la Bruxelles până la finalul lunii mai.

Florin Cîțu și mai mulți miniștri merg la Burxelles pentru negocieri pe tema PNRR

Potrivit agendei prim-ministrului, Cîțu are programată marți seară o cină de lucru cu președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.Întâlnirea va avea loc la ora 20.15, ora României.

Negocierile proiectelor care vor primi finanțare prin PNRR vor avea loc miercuri, atunci oficialii români au programate întâlniri cu comisarii europeni.

Florin Cîțu spunea luni că Executivul trebuie să găsească soluții pentru acccelerarea creșterii economice, una dintre acestea fiind un PNRR ”de succes”.

România trebuie să depună PNRR la Bruxelles până la finalul lunii mai

14 state ale UE au depus deja la Bruxelles planurile naționale.

”Practic, până pe 1 iunie, el trebuie depus, 29 este ultima zi în care se poate trimite. Până acum, au trimis 14 țări. Unele dintre ele, și chiar dintre cele care au trimis, au cerut completări. Ce este foarte important este că acest plan este un adevărat Plan Marshall pentru România. Niciodată România, în istoria ei, nu a primit 30 de miliarde, mai precis 29,2 miliarde de euro, într-o formulă extrem de clară, pe care românii trebuie s-o știe ca să înțeleagă de ce e importantă apartenența noastră la UE”, a declarat europarlamentarul Rareș Bogdan, luni seară, într-o intervenție în cadrul emisiunii ”Dosar de politician”, de pe B1 TV.

”Cel mai important lucru, 14,5 miliarde din acești bani sunt bani nerambursabili, deci sunt granturi, iar celelalte 14,7 miliarde sunt bani pe care România îi ia cu o dobândă, fiți foarte atenți, de 0,5%, este cu 0,3 mai mult decât ia Comisia”, a mai spus Rareș Bogdan.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
19:58 - Soldații ucraineni au arătat cum au aruncat în aer poduri și au dejucat planurile ocupanților din Donbas (video)
19:44 - Guvernul bulgar a anunțat că Italia va asigura conducerea noului grup de luptă al NATO din Bulgaria
19:24 - Google și-a cerut insolvența în Rusia: „Compania se declară în faliment și în incapacitate de a-și îndeplini obligațiile monetare”
19:21 - Siegfried Mureșan: Maia Sandu a cerut sprijinul Parlamentului European pentru următoarele etape în procesul de aderare a Republicii Moldova la UE. Procesul a început și e ireversibil (VIDEO)
19:05 - Consilierul președintelui ucrainean: „Evacuarea apărătorilor Azovstal continuă și este dificilă” (video)
19:01 - Lucian Bode, discuții cu membri ai Congresului SUA: „Am solicitat partenerilor americani sprijinul, astfel încât România să poată răspunde cât mai bine provocărilor umanitare și de securitate”
18:58 - Ambasadei Rusiei în România a venit cu o replică pentru zvonurile potrivit cărora Putin ar fi grav bolnav: „Informațiile sunt la fel de false precum și cele despre masacrele comise în Ucraina”
18:46 - Cristian Bușoi: UE a făcut astăzi un pas uriaș pentru a tăia Rusia de pe lista furnizorilor de gaz și pentru a accelera tranziția ecologică
18:38 - Aleksei Arestovich, consilierul lui Zelenski consideră că autoritățile ruse ar putea ceda Crimeea Ucrainei: „Peninsula va deveni din nou ucraineană”
18:35 - Ministerul apărării ucrainean: „Rusia a trimis mai mulți luptători din Siria în Ucraina. Avem dovezi”