Pro România și ALDE fuzionează. Victor Ponta: Guvernul PNL nu a oprit criza medicală și economică, ci doar a accentuat-o. Trebuie să ne unim forțele, pentru a construi o alternativă (VIDEO)

Pro România și ALDE fuzionează. Victor Ponta: Guvernul PNL nu a oprit criza medicală și economică, ci doar a accentuat-o. Trebuie să ne unim forțele, pentru a construi o alternativă (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Victor Ponta, președintele Pro România, și Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, au anunțat joi, în cadrul unei conferințe, fuziunea celor două partide.

Într-o postare pe Facebook, Ponta explicase că e nevoie de acțiune deoarece România se confruntă cu crize pe mai multe paliere – în sănătate, economie, educație – iar situația nu mai poate continua așa: „Azi PRO Romania anunta principalele directii de lupta impotriva Guvernului PNL – USR – PMP – UDMR! Si suntem bucurosi daca Presedintele Calin Popescu Tariceanu si toata Echipa ALDE vin alaturi de noi in acesta batalie pentru Romania!”.

Potrivit informațiilor G4Media, timpul e prea scurt pentru ca fuziunea să se producă până la 6 decembrie, data cea mai probabilă pentru desfășurarea alegerilor parlamentare. Prin urmare, candidații ALDE vor participala acest scrutinpe listele Pro România.

Declarațiile liderului Pro România, Victor Ponta:

Victor Ponta: Guvernul PNL nu a oprit criza medicală și economică, ci doar a accentuat-o. Trebuie să ne unim forțele, pentru a construi o alternativă

  • Azi e o zi foarte importantă. Știrea a fost că sunt peste 3.000 de cazuri de COVD. O știre extrem de rea, dar vor veni și altele. Tot azi, dincolo de știrile medicale, e și o criză economică, e și anunțul Băncii Mondiale care spune că suntem într-o criză economică mai mare decât cea din 2008.
  • Ne îndeptăm cu o viteză amețitoare spre prăpastie. Tot ce a făcut Guvernul PNL nu a oprit criza medicală și economică, ci doar a accentuat-o. Trebuie să facem ceva să-i oprim. Trebuie să lăsăm deoparte ezitările și proiectele personale și să luăm decizii și să ne unim forțele pentru a opriactuala guvernare și pentru a construi o alternativă.
  • Ce se întâmplă seamănă prea mult cu anii 2009-2010, o perioadă dezastruoasă pentru România, creșteri de taxe, tăieri de venituri, distrugerea firmelor românești. Orban și cei de la USR nu vorbesc de 7 decembrie. Pentru ei e un moment pe care încearcă să-l ascundă din mintea oamenilor. Dar noi le vom arăta românilor că există o alternativă.
  • Dacă unii nu au curajul sau dorința de a opri acest drum spre prăpastie, trebuie să-l facem noi.
  • Vreau și cred că putem să construim în jurul aceste echipe, Pro România cu sprijinul tuturor celor de la ALDE, o alternativă capabilă să lupte și să se opună măsurilor greșite luate de Guvernul PNL. Salut faptul că toată conducerea ALDE a fost de acord să unim forțele pe care le avem. Nu sunt unele uriașe, dar experiența de luptă comună, viziunea comună, ne permit să vorbim să venim cu soluții și cu oameni.
  • Din păcate, PSD nu vrea să fie un partener în opoziție față de președintele Iohannis și de Guvernul PNL. Merg în continuare pe ideea unui blat politic, a unei înțelegeri, acceptă să fie doar un sac de box pe care-l lovesc fie Iohannis, fie PNL-iștii pe rând. Confirm din nou că eu, Tăriceanu, ALDE și Pro România ne-am dorit și la locale, și la parlamentare să facem o alianță prin care să dăm jos Guvernul Orban și să-i învingem în alegeri. Mereu de la unii lideri PSD au venit scuze, motivații, pretexte care ne-au convins că nu vor să lupte, nu vor să câștige, ci să piardă, cum au făcut la București, să facă non-combat și să nu deranjeze. Noi nu vrem acest lucru, noi ne vom lupta cu Iohannis, cu PNL și USR, cei care acum duc România în prăpastie.
  • Vom avea o abordare, un discurs și soluții radicale, fără compromisuri și fără blaturile pe care le fac liderii PSD.
  • Am decis să avem candidați comuni la parlamentare și cei mai buni oameni care îndeplinesc toate criteriile profesionale, de integritate. Vor fi candidații noștri, candidați comuni. Sunt convins că toți candidații partidului Pro România Social-Liberal pot bloca ceea ce pare a fi acum un drum drept spre prăpastie. Am arătat cu toții de aici că putem lupta. Ne vom uni și pe plan local.
  • Sunt convins că bătălia pe care o ducem până pe 6 decembrie… Înseamnă că după 6 decembrie putem să le stricăm planurile și să salăm România de o criză precum cea din 2010.
  • Acum e, cred, un moment mai greu ca niciodată, în care cei care se unesc câștigă, iar cei care se diviziează sau divizează forțele bune ale țării vor pierde.
Ultima oră
00:18 - Raed Arafat: DSU nu se bagă peste Ministerul Sănătăţii, atribuțiile sale sunt stabilite prin lege/ DSU nu este un om. Dacă deranjează şeful – păstrezi sistemul, scapi de om
00:03 - Cornel Constantiniu cedează în fața bolii. Artistul nu mai poate vorbi
23:59 - Dosare penale de ucidere din culpă în cazurile a 13 pacienți COVID-19 decedați la secția ATI a Spitalului Județean din Sibiu
23:31 - Daniel Funeriu, despre testarea COVID a copiilor: Dacă elevii și profesorii germani pot să facă acest lucru, nu cred că suntem noi mai slab dotați / E nevoie de un efort suplimentar al tuturor / Anul școlar trebuie prelungit (VIDEO)
23:29 - Elena Merișoreanu a primit o veste ce i-a schimbat viața! Artista nu a mai putut să iasă pe scenă
23:11 - Ce spune Gina Pistol, despre revenirea la „Asia Express”: „Se duce o luptă în mine”
22:53 - Daniel Funeriu: Politicianul român vrea descentralizare când vine vorba să cheltuiască bănuții de la Guvern. Când trebuie să-și asume responsabilități, brusc nu-i capabil să ia simple decizii (VIDEO)
22:52 - Răzvan Simion vorbește, pentru prima dată, despre cuceririle sale amoroase „Mi-a fost foarte greu”
22:47 - Kelemen Hunor: I-am cerut ambasadorului Germaniei să sprijine aderarea României la Schengen şi încetarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare
22:17 - Cristian Diaconescu (PMP): România putea beneficia cu trei luni mai devreme de primii bani din PNRR. Prostia și hoția nu sunt scuze (VIDEO)