PSD depune miercuri moțiunea împotriva lui Cristian Ghinea, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene. Marcel Ciolacu: Să fim foarte clari, pe PNRR (VIDEO)

PSD depune miercuri moțiunea împotriva lui Cristian Ghinea, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene. Marcel Ciolacu: Să fim foarte clari, pe PNRR (VIDEO)
Foto: Marcel Ciolacu / Facebook

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a anunțat că social-democrații vor depune miercuri moțiunea simplă împotriva lui Cristian Ghinea, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, și a explicat că demersul este motivat de felul în care a fost construit Planul Național de Redresare și Reziliență.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

PSD depune miercuri moțiunea împotriva lui Cristian Ghinea, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, a precizat Marcel Ciolacu

„Mâine vom depune moțiunea simplă împotriva domnului ministru Ghinea, și să fim foarte clari, pe PNRR. Avem niște întrebări la domnul ministru Ghinea. De ce avem un program național făcut de firmele de consultanță, încălcând legile din România? De ce prioritate de sute de milioane de euro au o destinație cu dedicație? De ce avem 0 euro pentru irigații, în condițiile în care țări precum Bulgaria, Ungaria și Polonia au obținut fonduri pentru irigații? De ce firmele românești nu primesc niciun euro prin Programul național de redresare și reziliență la capitolul granturi?”, a declarat liderul social-democraților, marți, într-o conferință de presă.

Într-o intervenție la „Dosar de politician” cu Silviu Mănăstire, în 3 iunie, Marcel Ciolacu critica în termeni duri Guvernul pe tema PNRR, despre care spunea că este „făcut pe genunchi”.

„PNRR este folosit, în acest moment, de ei, scris de ei, cu oamenii lor, ca să se îmbogățească. (…) Pe de o parte, facem un împrumut de 15 miliarde de euro, îndatorăm pe toți românii în loc să căutăm să atragem granturile din exercițiile financiare 2014-2020.(…) Au înghețat toate salariile, și la bugetari, și la privați, și au înghețat toate pensiile. Tot nivelul de trai scade. Pentru ce? Astăzi am aflat adevărul, pentru niște companii abonate, în acest moment, direct cu Guvernul României și cu statul român.Ce am mai descoperit astăzi și nu avem toate documentele pentru că există anexe care nu pot fi încă descărcate: sumele pentru consultanți sunt între 1.200 și 1.450 de euro pe zi. Sunt 32,4 milioane de euro pentru salarii și stimulente financiare pentru recalcularea pensiilor. (…) Sunt cifre scoase de specialiștii partidului dinPNRR. 27 de milioane de euro pentru elaborarea, implementarea de ghiduri metodologice în sănătate. Există aceste studii făcute deja de Banca Mondială. (…) 30 de milioane de euro pentru servicii de consultanță pentru reorganizarea companiilor de stat. Nu mai bine capitalizezi companiile de stat cu acești bani, decât să plătești consultanță?”, spunea Marcel Ciolacu, pe B1 TV.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:07 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Visele sunt experiențele noastre astrale cele mai directe. Singura problemă cu ele e interpretarea (VIDEO)
23:47 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Despre conexiunile cu lumile astrale. „Primii ani de viață îi petrecem mai mult la nivel astral decât în plan fizic” (VIDEO)
23:10 - Adda, strictă când vine vorba de sănătate: „Dezinfectez tot de 100 de ori! Când dau mâna cu o persoană, merg și mă spăl după”
22:39 - Instituțiile statului român, în slujba plagiatorilor. Mecanismele prin care Nicolae Ciucă a fost salvat de Ministerul Educației, CCR și Parchetul General în scandalul plagiatului. Emilia Șercan: În PNL subiectul clar deranjează (VIDEO)
21:34 - Nicușor Halici, prefectul din Vrancea: În județ trebuia să fie cod roșu / Firmele contractate pentru deszăpezire nu și-au făcut deloc treaba. Decretarea stării de alertă ne ajută / Nu avem localități izolate (VIDEO)
20:48 - Anda Adam, ieșire nervoasă după ce a fost criticată pentru că folosește filtre de înfrumusețare: „Mai lăsați-mă, că m-ați zăpăcit!”
20:27 - Andi Vasluianu, ironii la adresa spectatorilor cărora le sună telefonul la teatru: „Vă rog, răspundeți, așteptăm”
19:59 - Maramureș: Ucrainean, bătut și răpit după ce a fost confundat. El nu vrea să depună plângere
19:36 - Fostul general Petr Pavel a câştigat alegerile prezidenţiale din Cehia. El e pro-UE și pro-NATO și susține ajutorul militar pentru Ucraina
19:08 - IGSU: 10 drumuri naţionale şi 37 judeţene sunt blocate din cauza zăpezii / Intervenţii în 60 de localităţi din 16 judeţe şi în Bucureşti