Raluca Turcan, despre alocații: În funcție de rezultatul votului din Parlament, vom vedea dacă vor mai fi și alte majorări (VIDEO)

Raluca Turcan, despre alocații: În funcție de rezultatul votului din Parlament, vom vedea dacă vor mai fi și alte majorări (VIDEO)
Foto: Guvernul României / Facebook

Raluca Turcan, ministrul Muncii, a explicat joi că la ora actuală bugetul prevede creșterea alocațiilor de stat pentru copii în două etape – finalul anului trecut și începutul anului acesta. „În momentul de față avem un proiect de lege în Parlament. În funcție de rezultatul votului din Parlament, vom vedea dacă vor mai fi și alte majorări”, a adăugat demnitarul liberal.

Ministrul Muncii, despre majorarea alocațiilor

„Așa cum am menționat și la audierile din comisiile reunite, în momentul de față bugetul prevede majorarea alocațiilor în două etape – finalul anului trecut și începutul anului acesta. În momentul de față avem un proiect de lege în Parlament. În funcție de rezultatul votului din Parlament, vom vedea dacă vor mai fi și alte majorări”, a declarat ministrul Muncii

Întrebată dacă nu cumva e foarte posibil ca singura majorare din 2021 să rămână cea din ianuarie, având în vedere că PNL, USR-PLUS și UDMR au majoritate în Parlament, Raluca Turcan a afirmat: „Nu mă pot antepronunța. Vom vedea până la urmă ce va rezulta din dezbateri și vot. Până la urmă, dezbaterile trebuie să aibă la bază și componenta de asigurare a resurselor, și evident de voință exprimată prin vot”.

Proiectul care va interzice cumulul pensiei cu salariul la stat va fi prezentat zilele următoare, a mai spus ministrul Muncii

Ministrul Muncii a fost întrebat și referitor la proiectul prin care se va interzice cumulul pensiei cu salariul la stat. Întrebată dacă vor exista și excepții, Raluca Turcan a răspuns: „Acel proiect va fi prezentat zilele următoare și astăzi n-aș dori să intru în detalii, pentru că sunt convinsă că sunt foarte multe întrebări. Voi prezenta proiectul și după aceea veți vedea exact care este conținutul”.

Întrebată câți angajați la stat cumulează pensia cu salariul și cam care ar fi impactul unei astfel de măsuri, ministrul Raluca Turcan a zis: „Am spus. Până la urmă, n-aș face decât să mă repet. În momentul în care prezentăm public proiectul asumat de către minister pentru ședința de Guvern, veți vedea detaliile și voi răspunde la toate întrebările”.

Întrebată dacă s-a făcut un calcul cu privire la eventualele economii pe care le-ar putea genera un proiect de acest gen, ea a explicat: „Orice proiect are o fundamentare și, în fundamentare, sunt incluse rațiunile pentru susținerea lui. Așadar, le veți vedea atunci”.

Ultima oră
16:17 - Tribunalul București a suspendat greva de la STB și a dispus reluarea activității
16:07 - Lupta împotriva traficului de persoane, o prioritate pentru Guvern. Nicolae Ciucă: Vreau să mă asigur că avem o coordonare solidă de la nivelul Cabinetului
16:04 - Stadiul lucrărilor de reabilitare la Hotelul Concordia, locul unde s-a pecetluit Unirea Principatelor: Clădirea îşi va recăpăta farmecul de altădată, după ce a ajuns o ruină
15:59 - Valeriu Gheorghiţă: Protecţia după doza booster crește cu 60% faţă de infecţia cu Omicron și cu 90% faţă de cazurile severe și deces (VIDEO)
15:30 - Marcel Ciolacu, replică la acuzațiile aduse de liberali ministrului Sănătății: Am să-i solicit lui Alexandru Rafila să-și ceară scuze că nu mai sunt 500 de decese pe zi (VIDEO)
15:23 - Marcel Ciolacu: Evaluarea miniștrilor, dacă dorim să trăim într-o țară normală, o face primul-ministru. Eu cred că România are nevoie de această coaliție (VIDEO)
15:21 - Acuzații grave, aduse la adresa lui Cătălin Zmărăndescu. Cum ar fi încălcat regulamentul de la Survivor România 2022
15:17 - Marcel Ciolacu, după întâlnirea cu ambasadoarea Franței: I-am transmis să facem din aderarea României la spațiul Schengen o prioritate în mandatul președinției franceze a Consiliului UE
15:11 - Motivul incredibil pentru care Jason Momoa și Lisa Bonet se despart după 16 ani. Totul a pornit de la vaccin
14:56 - Judecătorii australieni au motivat decizia de expulzare a lui Novak Djokovic. Argumentele lor