Sondaj INSCOP: 85% dintre români sunt de acord cu impozitarea marilor averi. 77,8% consideră că Executivul trebuie să colaboreze strâns cu șeful statului pe orice subiect de interes public

Sondaj INSCOP: 85% dintre români sunt de acord cu impozitarea marilor averi. 77,8% consideră că Executivul trebuie să colaboreze strâns cu șeful statului pe orice subiect de interes public

Un sondaj INSCOP relevă că majortatea românilor consideră că alegerile parlamentare și cele prezidențiale ar trebui organizate în același timp, iar marile averi ar trebui impozitate.

63% dintre români sunt de acord cu organizarea alegerilor parlamentare și prezidențiale la aceeași dată, 22,9% își exprimă dezacordul, iar 14,2% au ales să nu răspundă.

85% dintre români au o părere bună despre inițiativa de impozitare a marilor averi, 3,7% nu au o părere nici bună, nici proastă despre această inițiativă, 7,5% declară că au o părere proastă despre acest proiect. 3,8% este procentul non-răspunsurilor.

48,3% sunt de acord cu noua lege a salarizării bugetarilor, 24,6% dintre respondenți nu a o părere nici bună, nici proată, iar 19,2% au o părere proastă des0pre această nouă lege. 7,9% au ales varianta ”nu știu, nu răspund”.

În ceea ce privește votul prin corespondență pentru diaspora, 42,3% dintre cei intervievați au o părere bună, 21,3% au ales opțiunea „nici bună, nici proastă”, iar 27,4% nu sunt de acord. Procentul non-răspunsurilor pe acest subiect este de 9%.

Cât despre autonomia Ținutului Secuiesc, 7,1% dintre respondenți sunt de acord, 11,2% au o părere nici bună, nici proastă, în timp ce 72,2% au o părere proastă. 9,5% au ales să nu răspundă.

77,8% dintre respondenți sunt de părere că Executivul trebuie să colaboreze strâns cu șeful statului pe orice subiect de interes public (față de 78,3% în luna iulie), 13,6% sunt în dezacord cu această afirmație, iar 8,6% sunt nehotărâți.

30,4% dintre cei chestionați sunt de acord că actualul Guvern ar trebui înlocuit de unul al PNL (față de 33,2% în luna iulie), 50% sunt în dezacord cu această afirmație, iar 19,6% ”nu știu” sau ”nu răspund”.

26,9% dintre persoanele intervievate consideră că actualul Executiv trebuie să rămână în funcție, dar cu un alt prim-ministru, pe când 51,7% sunt în dezacord cu această afirmație, iar 21,4% nu știu sau nu răspund.

Sondajul a fost realizat de INSCOP Research, la comanda Adevărul, în perioada 10 — 15 septembrie, pe un eșantion de 1.085 persoane și are o eroare maximă admisă a datelor este de plus/minus 3%, la un grad de încredere de 95%.

Urmăriți B1TV.ro și pe