Sorin Lavric, lider AUR: Nu sunt un admirator al femeilor. Vopsirea unghiilor la picioare, o stupiditate crasă / Cine vrea filosofie nu o va găsi în capul femeii

Sorin Lavric, lider AUR: Nu sunt un admirator al femeilor. Vopsirea unghiilor la picioare, o stupiditate crasă / Cine vrea filosofie nu o va găsi în capul femeii
Foto: AUR / Facebook

Sorin Lavric, lider în Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), formațiune nou intrată în Parlament, va deveni senator de Neamț. El este absolvent al Facultății de Medicină și al Facultății de Filosofie și a făcut parte din Comitetul de inițiativă cetățenească al Coaliției pentru Familie. Lavric consideră că femeia e „văduvită de simțul destinului” și îi numește pe romi „o plagă socială”.

La rândul său, Claudiu Târziu, co-fondator AUR, a fost unul dintre organizatorii Referendumului pentru Familie. El a comparat homosexualitatea cu zoofilia și necrofilia. Claudiu Târziu este și unul dintre susținătorii mișcării antiavort.

Părerile lui Sorin Lavric, lider AUR, despre femei

Într-o carte publicată în 2019, Sorin Lavric a scris că nu poate să admire femeile pentru că nu consideră că acestea pot fi „deasupra bărbaților”, informează Aktual24.

„Nu sunt un admirator al sexului frumos. Admiratia cere recunoasterea ab initio a unei relatii de superioritate: admiri pe cineva pe care il banuiesti a fi deasupra ta, pe cand femeia poate fi cel mult dorita, dar in nici un caz admirata”, a scris Lavric, în cartea „Decoct de femeie”.

Femeia, „văduvită de simțul destinului”, „își găsește mereu ancora pe o orbită cu ștaif bărbătesc”. Fără busola oferită de bărbat, „viața i se irosește în țâfne de autonomie civică”, mai crede el.

Alte pasaje din cartea scrisă de Sorin Lavric, citate de Scena9:

  • „Nici un barbat nu cauta in femeie desteptaciunea, profunzimea sau luciditatea. Cine vrea filosofie, nu o va gasi in capul femeii, dar in schimb va gasi cufundarea in athanorul labios”.
  • „Cum n-am de gand sa menajez vanitatile, e firesc sa afirm ca chinul gandirii abstracte e prerogativa cuvenita intelectului masculin”.
  • „Vopsirea unghiilor de la picioare e unul dintre oficiile cele mai absurde la care se poate preta femeia, un oficiu in care barbatul vede o stupiditate crasa”.
  • „Sunt trei imprejurari cand privelistea unei femei culmineaza in dezgust: cand isi face toaleta intima, cand isi probeaza hainele in oglinda si cand sta pe masa ginecologica”.

Sorin Lavric (AUR): Romii sunt o plagă socială

Într-un interviul pentru Q Magazine, Lavric a susținut că, la izbucnirea pandemiei de coronavirus, „cei care s-au repezit să se întoarcă au fost țiganii cărora amenințarea virusului le-a secat imboldul de a cerși, a fura și a codoși în țările europene”.

„Inșii aceştia sunt o plagă socială pe care numai ipocrizia politicienilor şi numai duplicitatea gazetarilor o trec sub tăcere”, a mai spus cel care este președintele Senatului AUR.

Alianța pentru Unirea Românilor a produs surpriza la aceste alegeri parlamentare, reușind să obțină peste 8% din voturile exprimate. În Diaspora, a reușit să câștige peste 20%.

Ultima oră