Surse: Florin Cîțu a trimis Corpul de Control la Ministerul Sănătății

Surse: Florin Cîțu a trimis Corpul de Control la Ministerul Sănătății
Foto: Guvernul României / Facebook

Premierul Florin Cîțu a trimis Corpul de Control la Ministerul Sănătății, informează Digi24, care citează mai multe surse. Acestea mai susțin că verificările au legătură cu un atac informatic la Registrul electronic național de vaccinare. Cîțu a trimis Corpul de Control și la Institutul Național de Sănătate Publică (INSP).

Premierul Florin Cîțu a trimis Corpul de Control la Ministerul Sănătății

Corpul de control al premierul a fost trimis la Ministerul Sănătății, verificările având legătură cu atacuri informatice la Registrul electronic de vaccinare, ce au avut loc la finalul săptămânii trecute.

În doar două zile ar fi avut loc 182 de atacuri din Germania, iar unele date ar fi ajuns la o universitate din România.

Acest registru include date cu caracter personal privind toate vaccinările, inclusiv cea anti-COVID-19.

Cîțu a trimis Corpul de Control și la INSP

Prim-ministrul a mai trimis Corpul de Control și la Institutul Național de Sănătate Publică (INSP). Verificările de aici au legătură tot cu siguranța sistemelor informatice.

INSP a transmis că nu are „atribuţii şi drepturi” de administrare a platformei de programare pentru vaccinarea anti-COVID.

„Centrele de vaccinare sunt organizate de către Direcţiile de Sănătate Publică Judeţene şi sunt comunicate atât Institutului Naţional de Sănătate Publică, cât şi STS, pentru a le asigura funcţionalitatea”, se arată într-un comunicat al INSP.

Miercuri, Florin Cîțu a declarat că a descoperit mai multe probleme în comunicarea legată de testare, dar și de campania de vaccinare. El le-a cerut ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, și coordonatorului campaniei, medicul militar Valeriu Gheorghiță, să explice datele apărute în spațiul public pentru a elimina orice speculație.

Cîțu a insistat că nu are nicio problemă cu informațiile prezentate de Ministerul Sănătății despre campania de vaccinare și testare, doar că anumite instituții au fost deranjate că nu s-a primit avizul pentru publicarea datelor.

„Înțeleg că se formează în opinia publică imaginea că s-au vaccinat din personalul militar persoane care nu trebuiau să se vaccineze, ceea ce este un lucru foarte grav. Dacă există dovezi în acest sens, cei care au publicat datele trebuie să le susțină, trebuie să le explice. În momentul acesta nu știu dacă sunt realități. Aștept și eu de la cei care au publicat baze de date să ne explice dacă este adevărat așa ceva”, a mai declarat Florin Cîțu.

Urmăriți B1TV.ro și pe