Surse: Scandal cu deputatul Cătălin Rădulescu într-un magazin din Capitală. PSD-istul ‘Mitralieră’ invoca funcția de parlamentar pentru a nu purta masca de protecție (VIDEO)

Surse: Scandal cu deputatul Cătălin Rădulescu într-un magazin din Capitală. PSD-istul 'Mitralieră' invoca funcția de parlamentar pentru a nu purta masca de protecție (VIDEO)
Foto: Captură B1 TV

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu, alias Mitralieră, ar fi provocat un scandal într-un magazin situat pe un bulevard din Sectorul 6 al capitalei pentru că nu a dorit să se conformeze legii și să poarte masca de protecție în incinta mini-marketului.

Cătălin Rădulescu , amendat că nu purta mască de protecție în magazin

Potrivit B1 TV, care citează un comunicat oficial emis de Poliție, fără a menționa însă că e vorba de deputatul Rădulescu, scandalagiul a refuzat să își fixexe masca și l-ar fi jignit pe agentul de poliție. Acesta a fost amendat atât pentru tulburarea liniștii publice, cât și pentru că nu a respectat prevederile legale privind măsurile de protecție anti-Covid 19.

“În data de 17.07.2020, polițist din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Brigada Rutieră, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a fost sesizat de către un cetățean cu privire la faptul că două persoane, bărbat și femeie, ce se aflau in interiorul unui spațiu comercial, nu poartă mască de protecție.

Polițistul s-a deplasat la locație și a solicitat celor două persoane să își fixeze corespunzător mască. Femeia s-a conformat solicitării, dar bărbatul a refuzat. La momentul în care i s-a adus la cunoștință că va fi sancționat contraventional a adresat cuvinte și expresii jignitoare.

Bărbatul a fost sancționat contravențional conform prevederilor Legii nr 61 din 1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, precum și Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”, se arat în comunicatul Poliției.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Surse: Cătălin Rădulescu invoca funcţia de parlamentar să nu poarte mască

Mai mult, deputatul PSD le-ar fi spus polițiștilor că e demnitar și că e scutit de la purtarea măștii, potrivit surselor G4Media.ro.

Rădulescu e cunoscut drept „deputatul mitralieră“ după declaraţia sa cum că ar fi păstrat acasă o mitralieră AKM de la Revoluţie, cu care a şi ameninţat demonstranţii anticorupţie.

Între 1990 şi 1991, Cătălin Rădulescu a fost preşedinte alFSNArgeş, fiind ulterior ales deputat înParlamentul Românieipe listele partidului. Ulterior s-a perindat pe la PD, PSD, USL.

În decembrie 2017, Cătălin Rădulescu, susţinut de 38 de parlamentari, a iniţiat un proiect pentru modificarea codurilor penale, fiind propuse mai multe schimbări, cele mai controversate fiind cele referitoare la pragul de 200.000 de euro pentru abuzul în serviciu şi nepedepsirea infracţiunilor comise pentru altul, dar şi abrogarea articolului 299 referitor la folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual. Propunerea legislativă a creat un val de revoltă în spaţiul public, iar mai mulţi semnatari ai propunerii s-au delimitat de iniţiativă.Ulterior, Rădulescu a afirmat că va retrage proiectul privind folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual, precizând că „a apărut acolo şi că a fost o scăpare”.

În octombrie 2018, Cătălin Rădulescu a iniţiat un proiect de lege care prevede că persoanele care au fost condamnate pentru evaziune fiscală pot scăpa de închisoare dacă achită prejudiciul integral, la care se adaugă 20% din suma datorată.

Toate propunerile sale erau cu dedicație, el fiind anchetat pentru mai multe ilegalități.

Cătălin Rădulescu a fost condamnat definitiv, în decembrie 2016, de instanţa supremă, la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare pentru dare de mită şi efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia.

Urmăriți B1TV.ro și pe