Traian Băsescu, despre modificarea Codului Penal: Nu am văzut atâta hidoşenie în vreo lege. E numai mentalitatea unor ticăloşi

Traian Băsescu, despre modificarea Codului Penal: Nu am văzut atâta hidoşenie în vreo lege. E numai mentalitatea unor ticăloşi
Foto: B1 TV

Preşedintele Traian Băsescu a atacat dur modificările aduse de USL Codului penal, susţinând că legea este „de o hidoşenie rară” şi că mulţi au votat în necunoştinţă de cauză, „să fie mulţumit şeful când se întoarce din Africa de Sud”. Traian Băsescu a făcut aceste afirmaţii în cadrul ediţiei de miercuri seară a emisiunii „Bună seara, România”, realizată de Mădălina Puşcalău şi difuzată în esclusivitate de B1 TV

„Vreau să vedeţi cât de perfidă e modificarea la 253 Cod Penal. Are un singur  articol, dar scris cu o perfidie incredibilă – Fapta persoanei care în exercitarea atribuţiilor de serviciu ce rezultş din contract de muncş şi fişa postului cu o instituţie de la art. 145 – presedinţia, primăriile, consiliile, preşedintii de CJ, ei nu au contracte, sunt aleşi. Neavând contracte nu pot fi suspectaţi de conflict de interese, a explicat Traian Băsescu. 

Traian Băsescu cere demisia lui Valeriu Zgonea. DETALII AICI

„Se întâmplă două lucruri pentru care au reacţionat vehement ambasadele şi CE: nu se mai aplică procesul de incompatibilitate, ANI nu mai există pentru ei şi nu mai intră în conflict de interese dacă prin acte administrative alocă contracte soţiei, copiilor, fratelui, rudelor”, a continuat preşedintele. 

„E o formă de a da liber la furat bani publici pentru politicieni. Mai e o formă de a înceta toate anchetele în desfăşurare. Degeaba ţipă Georgescu (n.r. preşedintele ANI) acum că are 60 de primari în incompatibilitate, dacă se promulgă legea toţi sunt în regulă”, a mai spus Băsescu. 

„Au făcut-o să fie toată lumea mulţumită, în dispreţul oamenilor, de aceea mi se pare de o hidoşenie rară. Nu am văzut atâta hidoşenie în vreo lege şi e numai mentalitatea unor ticăloşi – nu îi pun aici pe toţi cei care au votat, 90% au votat în necunoştinţă de cauză, habar nu au avut, pur şi simplu au spus asta e maşinăria de vot, să fie mulţumit şeful când se întoarce din Africa de Sud”, a mai spus Traian Băsescu.

Băsescu: Modificarea codului penal este perfidă

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
20:04 - Virgil Bălăceanu, despre laserul anunțat de Rusia: Ieșirea în scopuri militare în spațiu, un lucru extrem de riscant. Am asista la o externalizare a conflictului. Nu știu dacă există arma în sine (VIDEO)
19:58 - Soldații ucraineni au arătat cum au aruncat în aer poduri și au dejucat planurile ocupanților din Donbas (video)
19:44 - Guvernul bulgar a anunțat că Italia va asigura conducerea noului grup de luptă al NATO din Bulgaria
19:24 - Google și-a cerut insolvența în Rusia: „Compania se declară în faliment și în incapacitate de a-și îndeplini obligațiile monetare”
19:21 - Siegfried Mureșan: Maia Sandu a cerut sprijinul Parlamentului European pentru următoarele etape în procesul de aderare a Republicii Moldova la UE. Procesul a început și e ireversibil (VIDEO)
19:05 - Consilierul președintelui ucrainean: „Evacuarea apărătorilor Azovstal continuă și este dificilă” (video)
19:01 - Lucian Bode, discuții cu membri ai Congresului SUA: „Am solicitat partenerilor americani sprijinul, astfel încât România să poată răspunde cât mai bine provocărilor umanitare și de securitate”
18:58 - Ambasadei Rusiei în România a venit cu o replică pentru zvonurile potrivit cărora Putin ar fi grav bolnav: „Informațiile sunt la fel de false precum și cele despre masacrele comise în Ucraina”
18:46 - Cristian Bușoi: UE a făcut astăzi un pas uriaș pentru a tăia Rusia de pe lista furnizorilor de gaz și pentru a accelera tranziția ecologică
18:38 - Aleksei Arestovich, consilierul lui Zelenski consideră că autoritățile ruse ar putea ceda Crimeea Ucrainei: „Peninsula va deveni din nou ucraineană”