Traian Băsescu, despre suspendarea din 2012: Mult mai agresiv a fost Antonescu în a se stabili suspendarea mea, decât Ponta (VIDEO)

Traian Băsescu, despre suspendarea din 2012: Mult mai agresiv a fost Antonescu în a se stabili suspendarea mea, decât Ponta (VIDEO)
Foto: B1 TV

Fostul președinte Traian Băsescu a vorbit miercuri în cadrul emisiunii ”Ultimul cuvânt” de pe B1 TV, despre referendumul de suspendare din 2012, precizând că a fost vorba despre nerăbdarea lui Victor Ponta și Crin Antonescu de a prelua puterea.

”A fost o nerăbdare a lui Ponta și a lui Antonescu să ia cât mai repede puterea. Pe de altă parte, Antonescu a avut momente în care a fost nebun să fie președinte. Asta visa. Mult mai agresiv a fost Antonescu în a se stabili suspendarea mea decât Ponta. Ponta s-a lăsat cel mai greu convins”, a spus Băsescu.

Întrebat de ce a dispărut Crin Antonescu din peisajul politic, fostul președinte a declarat: ”La Crin Antonescu trebuie să vă uitați la profilul lui psihologic. El este un jucător de poker. Tot circul cu demisiile lui a fost un joc de poker din care nu s-a mai putut opri. A blufat de fiecare dată. În al doilea rând, a fost exact în situația lui Ponta după ce a pierdut prezidențialele. Ponta a făcut marea greșeală să nu renunțe la șefia PSD. Am spus-o în noaptea în care a pierdut alegerile. Am spus că Ponta va avea probleme dacă nu renunță la una din funcții. Nu poate renunța la cea de premier pentru că eu nu o să-l mai numesc. Deci trebuie să renunțe la șefia PSD, pentru a detensiona partidul”. 

De asemenea, Traian Băsescu a precizat că și la suspendarea din 2007 și la cea din 2012 a primit mesaje de susținere din partea SUA.

”La prima suspendare a venit la mine acasă McCain. A sărit în avion și a venit acasă împreună cu ambasadorul SUA să îmi spună că am tot suportul lor. Același tip de mesaj l-am primit și în 2012.  Mesajul a fost rotund pentru toate structurile statului. Pentru 2012 a fost vorba de suport moral, dar în mod categoric etichetarea de acțiune împotriva statului de drept a existat. Îi neliniștea ce se întâmplă de aici înainte decă acestă schimbare se produce”, a mai declarat Traian Băsescu.

Traian Basescu despre Ponta și Antonescu

Urmăriți B1TV.ro și pe