Traian Băsescu: Obiectivul este un rezultat onorabil al PMP la locale. Dacă voi câștiga alegerile, renunț cu dragă inimă la confortul funcției de eurodeputat (VIDEO)

Traian Băsescu: Obiectivul este un rezultat onorabil al PMP la locale. Dacă voi câștiga alegerile, renunț cu dragă inimă la confortul funcției de eurodeputat (VIDEO)

Traian Băsescu a vorbit despre candidatura sala Primăria Capitalei și a subliniat că, în ceea ce îl privește, „obiectivul este un rezultat onorabil al PMP”. Totuși, dacă va câștiga scrutinul pentru a treia oară în carieră, spune el, va renunța „cu dragă inimă” la „confortul funcției de europarlamentar, pentru mandatul de primar general” al Bucureștiului.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Traian Băsescu, despre candidatura sa la Primăria Capitalei

În direct pe B1 TV, marți seară, fostul președinte și primar general a explicat că între PMP, pe de o parte, respectiv PNL și USR-PLUS, pe de altă parte, „presiunea nu mai funcționează – sau nici nu a funcționat, nici nu va funcționa. Practic, astăzi a fost ultima zi în care se mai puteau înscrie alianțele politice. PMP merge, cum s-ar spune, de capul lui în alegeri”.

Întrebat de Tudor Mușat dacă intrarea sa în cursă ar putea fi mai degrabă un calcul politic pe termen lung, având în vedere că după locale vor urma și alegerile generale, el a subliniat: „Sunt atât de departe parlamentarele, avem de trecut localele. Sigur, un om cu viziune privește până la parlamentare. În ceea ce mă privește, obiectivul este un rezultat onorabil al PMP la alegerile locale și, dacă voi câștiga alegerile, cu dragă inimă renunț la confortul de la Bruxelles, confortul funcției de europarlamentar, pentru mandatul de primar general al Capitalei”.

Întrebat ce înseamnă „rezultat onorabil”, Traian Băsescu a răspuns: „Politica este un element extrem de fluid până în ziua în care se încheie introducerea voturilor în urne. Deci nu pot spune că am o schemă precisă, nici a soluțiilor de campanie, nici a rezultatelor în urma acestei campanii. Ce vă pot spune însă, asta apropo de definirea unui rezultat bun, am început cu vreo 9 procente. Ultimul sondaj, deci cel de ieri, arată 20%, ceea ce nu e rău, se apropie de onorabil”.

În trecut, Traian Băsescu a mai câștigat de două ori scrutinul

Traian Băsescu s-a înscris în cursa pentru Primăria Capitalei și, luni seară, în direct pe B1 TV, a făcut o serie de precizări în acest sens.Referitor la capacitatea sa de a administra Bucureștiul în 2020, fostul primar general, actualmente eurodeputat, a declarat: „N-aș vrea să prezint neapărat un program de primar general, dar sunt prea multe lucruri care au rămas acolo unde le-am lăsat. Uitați-vă la Pasajul Basarab! O construcție formidabilă. Din păcate, s-a terminat de 10 ani pasajul și la piciorul pasajului, când ai coborât din rampă, te oprești în două semafoare, unul ca să întoarcă tramvaiul, iar altul ca să intri în Mihalache. La niciunul nu i-a trecut prin cap să facă un pasaj subteran, să treacă ori traficul de pe Mihalache pe sub intersecție, să nu mai ai semafor când cobori de pe pasaj… Uitați-vă la problema încălzirii, mult-discutata problemă a încălzirii, și un copil de clasa a V-a înțelegea că după cum s-a făcut contorizarea și automatizarea punctelor termice, RADET nu mai avea viață. Bucureștiul este contorizat la nivel de scară de bloc. Nu se mai pot încărca facturile cu pierderile de pe conducte. Acest lucru este valabil din 2005, când s-a terminat programul de contorizare și automatizare a punctelor termice, și oricine știa că va ajunge RADET la faliment. Să nu începi programul de montare a centralelor de cvartal e o copilărie”.