Victor Ponta: Relu Fenechiu a fost un ministru eficient, fapta pentru care a fost condamnat s-a întâmplat acum 10 ani (VIDEO)

Victor Ponta: Relu Fenechiu a fost un ministru eficient, fapta pentru care a fost condamnat s-a întâmplat acum 10 ani (VIDEO)

Primul ministru Victor Ponta a declarat, în cadrul emisiunii Talk B1, difuzată de B1 TV, că Relu Fenechiu a fost un minsitru eficient și fapta pentru care a fost condamnat nu are nicio legătură cu activitatea sa din Ministerul Transporturilor.

Eu am avzut o ezitare în a-l coopta în echipa guvernamentală (n.r. pe Relu Fenechiu) tocmai pentru că știam de acest dosar. Până la urmă și-a asumat și această situație. Însă, în aceste șase luni, din punctul meu de vedere ca prim-ministru, Relu Fenechiu a fost un ministru foarte eficient care a rezolvat niște lucruri importrante pentru țară”, a precizat Victor Ponta.

În același timp, premierul a afirmat că Fenechiu a fost condamnat pentru o faptă comisă în urmă cu zece ani, iar

Dacă avea cea mia mică influență probabil că nu ne-ar fi deblocat Comisia Europeană perogramul de transporturi. Sau dacă avea cea mai mică influență probabil că FMI n-ar fi considerat că acțiunea de privatizare a CFR-ului a fost una conform angajamentelor. Dacă ar fi rămas în guvern, probabil ar fi existat o reacție”, a mai spus Ponta.

Victor Ponta a susținut faptul că procedura de privatizare a CFR Marfă nu va fi afectată de condamnarea lui Fenechiu.

Relu Fenechiu a fost condamnat, vineri, în dosarul Transformatorul, la cinci ani de închisoare, decizia nefiind una definitivă. (Detalii AICI)

În urma acestei condamnări, Victor Ponta a declarat că va prelua interimatul la Ministerul Transporturilor până ce va primi o propunere din partea Partidului Național Liberal, care deține acest portofoliu. (Detalii AICI)

Victor Ponta: Relu Fenechiu a fost un ministru eficient

Embed:
Urmăriți B1TV.ro și pe