Viorica Dăncilă, acidă la adresa lui Klaus Iohannis: ‘Vrea să vadă la Sibiu ceea ce de fapt a investit Guvernul’ (VIDEO)

Viorica Dăncilă, acidă la adresa lui Klaus Iohannis: 'Vrea să vadă la Sibiu ceea ce de fapt a investit Guvernul' (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Calin

Viorica Dăncilă nu a fost invitată la Summit-ul de la Sibiu. Premierul a precizat, marți, sarcastic, că Guvernul a organizat mare parte din eveniment și că este foarte bine că șeful statului ‘vrea să vadă ceea ce de fapt a investit Executivul’.

„Am văzut programul, am văzut că domnul preşedinte face o inspecţie în piaţă. E foarte bine că vrea să vadă ceea ce de fapt a investit Guvernul, pentru că marea parte a fondurilor pentru acest summit şi organizarea aparţin Guvernului”, a declarat Viorica Dăncilă.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Amintim că „președintele României, domnulKlaus Iohannis, va găzdui, joi, 9 mai a.c., la Sibiu, Summitul informal al șefilor de stat sau de guvern din Uniunea Europeană. La reuniunea organizată de România, stat care deține în prezent Președinția Consiliului Uniunii Europene, vor mai participa Președintele Consiliului European, domnul Donald Tusk, și Președintele Comisiei Europene, domnul Jean-Claude Juncker. De asemenea, Președintele Parlamentului European, domnul Antonio Tajani, va participa la prima parte a acestui eveniment.

Principalul subiect de discuții al reuniunii informale a Consiliului European de la Sibiu va fi viitorul Uniunii Europene, cu accent pe Agenda Strategică a Uniunii pentru perioada 2019-2024. Cu această ocazie, liderii europeni vor avea un schimb de opinii cu privire la provocările actuale cu care se confruntă Uniunea și la prioritățile acțiunii la nivel european pentru următorii ani.

PreședinteleKlaus Iohannisva prezenta în cadrul reuniunii viziunea României cu privire la Agenda Strategică pentru următorii cinci ani. Acest document urmează să fie adoptat la reuniunea Consiliului European din 20-21 iunie a.c., pe baza concluziilor Summitului desfășurat la Sibiu.

Totodată, liderii UE 27 urmează să adopte o Declarație cu privire la viitorul Uniunii Europene”, transmite Adminitrația Prezidențială.

Urmăriți B1TV.ro și pe