Virgil Chițac explică în prima conferință de la preluarea mandatului care sunt prioritățile pentru orașul Constanța: Atragerea investitorilor, parteneriate cu investitorii şi expertiză

Virgil Chițac explică în prima conferință de la preluarea mandatului care sunt prioritățile pentru orașul Constanța: Atragerea investitorilor, parteneriate cu investitorii şi expertiză
Foto: Vergil Chițac / Facebook

Primarul municipiului Constanța, Virgil Chițac, a trecut în revistă vineri, în cadrul primei sale conferinţe de presă după câştigarea alegerilor în data de 27 septembrie, care vor fi principalele schimbări de la nivelul admnistrației municipalității.

Am spus încă de la început, nu este nevoie de un audit extern (care ar dura mult şi ar fi costisitor). Am cerut rapoarte de lucru şi am emis dispoziţii”, spune Chiţac.

Primarul Constanţei a explicat şi cele trei direcţii spre care se îndreaptă: atragerea investitorilor, parteneriate cu investitorii şi expertiză.

Edilul a explicat motivul pentru care l-a cooptat pe Horia Constantinescu în echipa sa, fost candidat la primăria Constanţa şi fost şef al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor.

Liberalul Chiţac a explicat decizia de a-l aduce în echipa sa prin faptul că ar fi un bun specialist şi că simpatiile politice nu contează. „Este un om care are experienţă, nu l-am adus de pe stradă, l-am adus din funcţia de director al OPC Constanţa.

Are o experienţă în zona Serviciilor Publice. Dacă mi se invocă mie trecutul domniei sale şi faptul că a fost membru PSD şi un apropiat a lui Adrian Năstase, nu o să marşez la discuţia asta. Primăria trebuie să fie o instituţie în care politicul nu trebuie să-şi amestece coada şi cu asta basta. Nu ştiu ce mi s-ar putea reproşa. Trebuie să transformăm instituţia Primăriei care a fost politizată într-una eminamente administrativă, iar domnul Horia Constantinescu nu este acum nici membru de partid”.

În ceea ce priveşte decizia de a nu finanţa iluminatul festiv de Sărbători, Chiţac a reiterai ideea de a nu face risipă într-un an greu, afectat de pandemie şi a menţionat că vor „exista semne luminoase” prin oraş amenajate de diferiţi agenţi economici.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:07 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Visele sunt experiențele noastre astrale cele mai directe. Singura problemă cu ele e interpretarea (VIDEO)
23:47 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Despre conexiunile cu lumile astrale. „Primii ani de viață îi petrecem mai mult la nivel astral decât în plan fizic” (VIDEO)
23:10 - Adda, strictă când vine vorba de sănătate: „Dezinfectez tot de 100 de ori! Când dau mâna cu o persoană, merg și mă spăl după”
22:39 - Instituțiile statului român, în slujba plagiatorilor. Mecanismele prin care Nicolae Ciucă a fost salvat de Ministerul Educației, CCR și Parchetul General în scandalul plagiatului. Emilia Șercan: În PNL subiectul clar deranjează (VIDEO)
21:34 - Nicușor Halici, prefectul din Vrancea: În județ trebuia să fie cod roșu / Firmele contractate pentru deszăpezire nu și-au făcut deloc treaba. Decretarea stării de alertă ne ajută / Nu avem localități izolate (VIDEO)
20:48 - Anda Adam, ieșire nervoasă după ce a fost criticată pentru că folosește filtre de înfrumusețare: „Mai lăsați-mă, că m-ați zăpăcit!”
20:27 - Andi Vasluianu, ironii la adresa spectatorilor cărora le sună telefonul la teatru: „Vă rog, răspundeți, așteptăm”
19:59 - Maramureș: Ucrainean, bătut și răpit după ce a fost confundat. El nu vrea să depună plângere
19:36 - Fostul general Petr Pavel a câştigat alegerile prezidenţiale din Cehia. El e pro-UE și pro-NATO și susține ajutorul militar pentru Ucraina
19:08 - IGSU: 10 drumuri naţionale şi 37 judeţene sunt blocate din cauza zăpezii / Intervenţii în 60 de localităţi din 16 judeţe şi în Bucureşti