Când reîncepe fotbalul în România și când se redeschid sălile de fitness. Anunțul oficial al ministrului Tineretului și Sportului (VIDEO)

Când reîncepe fotbalul în România și când se redeschid sălile de fitness. Anunțul oficial al ministrului Tineretului și Sportului (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

După mai bine de două luni de așteptare, Guvernul României vine cu vești bune pentru sportivi și fanii fotbalului. Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului, a vorbit joi seară, pentruB1 TV, despre reluarea campionatului. De asemenea, oficialul guvernului a venit și cu noi precizări cu privire la sălile de fitness.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului crede că, cel mai probabil, campionatul va fi reluat la mijlocul lunii viitoare. Până la începutul lunii iunie, Guvernul va veni cu precizări concrete.

Când reîncepe fotbalul în România | Ionuț Stroe: „Se va relua în weekendul 13-14 iunie”

„Vom reporni fotbalul din momentul în care pandemia va permite acest lucru. Noi lucrăm la niște scenarii, am lucrat acest lucru printr-un ordin comun cu Ministerul Sănătății. FRF și LPF ne-au transmis că 3-4 săptămâni de antrenament le sunt necesare pentru a se încadra în parametrii optimi pentru a se desfășura competiția.

Cred că jumătatea lunii iunie o să putem lua ca și reper, în condițiile în care subliniez, pandemia ne va permite, adică vom avea mai puține infectări, măsurilese vor mai relaxa un pic (…) Cred, cu siguranță, că se va relua în acel weekend, de 13-14 iunie, dacă toate lucrurile vor decurge bine. Vom anunța până pe data de 1 iunie care va fi cadrul bine definit, astfel încât să existe o perioadă de două săptămâni în care cluburile să se organizeze și să-și pună la punct toate aceste condiții”, a declarat Ionuț Stroe în exclusivitate pentruB1 TV.

Sălile de fitness, ținute în „șah”

În ceea ce privește redeschiderea sălilor de fitness, perspectivele nu sunt tocmai pozitive, pentru următoarele săptămâni. Reprezentantul MTS a lăsat de înțeles că pentru pasionații sporturilor în sală, mai e nevoie de răbdare.

„Între 600.000 și 800.000 de români fac activitate fizică pentru întreținerea sănătății, a condiției fizice. Am avut luni o întâlnire cu reprezentanții sălilor de fitness din România (…) Avem un orizont de două-trei săptămâni… Ne întâlnim cu reprezentanții sălilor de fitness, împreună cu Institutul Național de Sănătate Publică pentru a face acele reguli și a găsi acele soluții. În regim de efort intens, nu poți să-i impui unui sportiv să poarte măscuță.

Dacă vorbim despre sălile de fitness, de spațiile închise, nu pot fi folosite. Putem asemui activitatea din zona de fitness cu aglomerarea generată de restaurante. La sălile de fitness se adună foarte mulți oameni, folosesc spații comune, dușuri, vestiare. Aparatele pe care le folosesc, echipamentele sportive trebuie dezinfectate după fiecare folosință”, a declarat Ionuț Stroe la postulB1.

Urmăriți B1TV.ro și pe