Care este cel mai frumos gol din istoria Champions League, în viziunea France Football, și ce loc a ocupat Gheorghe Hagi în ierarhie (VIDEO)

Care este cel mai frumos gol din istoria Champions League, în viziunea France Football, și ce loc a ocupat Gheorghe Hagi în ierarhie (VIDEO)
foto: Hepta.ro / Zuma Press / Rafael Henrique

Golul înscris de Gheorghe Hagi, în partida dintre Galatasaray Istanbul și AS Monaco din 12 septembrie 2000, s-a clasat pe locul al 19-lea în ierarhia pe care France Football a dedicat-o celor mai frumoase reușite din istoria UEFA Champions League. Potrivit publicației franceze, Zinedine Zidane este primul în clasament, fiind urmat pe podium de Mauro Bressan și Cristiano Ronaldo.

Golul lui Hagi cu AS Monaco

Zinedine Zidane, marcatorul celui mai frumos gol din istoria UEFA Champions League

Era 2002 când finala celei mai importante competiții intercluburi din lume era disputată de Real Madrid și Bayer Leverkusen. Pe una dintre cele mai importante scene ale fotbalului, la Glasgow, germanii veneau din postura de mare revelație să dea piept cu cea mai galonată echipă a lumii. Zinedine Zidane reușea atunci un gol superb fără preluare, din marginea careului, și „gruparea blanco” se impunea cu 2-1.

Golul lui Zidane cu Leverkusen

Mauro Bressan înscria și el un gol de poveste, într-un meci pe care Fiorentina îl disputa cu FC Barcelona în 1999, în timp ce Cristiano Ronaldo o îngenunchea pe Juventus Torino, în 2018, cu probabil una dintre cele mai bine executate lovituri din foarfecă pe care le-a văzut fotbalul profesionist vreodată. De altfel, la finalul sezonului, portughezul pleca de la Real Madrid să joace pentru gruparea din Piemont.

Golul lui Bressan cu Barcelona

Golul lui Ronaldo cu Juventus

Cele mai recentevești despre reluarea campionatului de fotbal din România

În timp ce ne delectăm cu reușitele de altădată, fotbalul rămâne paralizat de restricțiile specifice pandemiei de COVID-19. La fel se întâmplă și în România, unde Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului, a explicat că este prea devreme pentru reluarea competițiilor sportive, dar a prezentat „regulile și condițiilepe care trebuie să le îndeplinească cluburile sportive sau loturile naționale, loturile olimpice, care doresc să își reînceapă antrenamentele”.

„O serie de măsuri generale, măsuri foarte ușor de înțeles, foarte ușor de aplicat, care, bineînțeles, după data de 15 mai vor trebui aplicate și respectate. Țin, în foarte mare măsură, de respectarea distanței între persoane și de respectarea unor măsuri de igienă. Săptămâna viitoare vom organiza o nouă conferință de presă pentru a da toate detaliile despre cum se vor putea pune în practică aceste măsuri și, bineînțeles, cum se vor putea face aceste sporturi după data de 15 ma, îndată ce vom oficializa și un document, împreună cu Ministerul Sănătății, în acest sens. Vreau să vă spun că este doar faza I a unui traseu care va fi de lungă durată, la capătul căruia toate sporturile vor putea reveni la normal, dar, subliniez, epidemia este încă o realitate și trebuie să ținem cont mereu de evoluția ei”, a declaratIonuț Stroe.

Demnitarul a adăugat căautoritățile „vor evalua periodic unde ne aflăm și dacă vom putea trece la următorul nivel, inclusiv la desfășurarea de competiții. Astăzi nu vom vorbi despre reluarea competițiilor, ci vom vorbi doar de faza de pregătire. Cum spunea și președintele (n.r. – Iohannis), bazele și sălile sportive nu se vor redeschide. Pentru cei care își doresc a practica sporturi de genul alergărilor sau exercițiilor fizice în aerul liber, o vor putea face în grupuri nu mai mari de trei persoane, dar regulile din acest ordin sunt măsuri care descriu starea de pregătire sportivă a celor profesioniști. Ordinul descrie regulile și condițiile pe care trebuie să le îndeplinească cluburile sportive sau loturile naționale, loturile olimpice, care doresc să își reînceapă antrenamentele în condiții stricte de cantonament”.

Urmăriți B1TV.ro și pe